Komentara: 47
Pregleda: 26153
Video
Foto

Veliki požar u Radanovačkoj šumi, borba sa vatrenom stihijom trajala više od 5 časova

06.07.2021. u 19:23h > 22:43
Izvor: Subotica.com
Vatrogasci su se na nepristupačnom terenu borili sa požarom koji se velikom brzinom, uz pomoć vetra koji je često menjo pravac, proširio sa rastinja na šumu. Više vatrogasnih ekipa i meštani borili su se više od 5 časova se dovedu požar pod kontrolu. Jedno lice je zbog povreda preveženo u Bolnicu, a još uvek se ne zna kolika je šteta u šumi.
Veliki požar u Radanovačkoj šumi, borba sa vatrenom stihijom trajala više od 5 časova

Požar je izbio nešto posle 14 časova nedaleko od državne granice, ali srećom daleko od domaćinstava.

Kako saznajemo sa lica mesta požar je započeo kada se zapalilo seno na traktoru u šumi, koje je vrlo brzo zahvatilo suvo rastinje, a uz pomoć vetra nastavilo dalje. Vatrogascima je pristup otežavao izuzetno nepristupačan teren, ali šumari koji dobro poznaju teren bili su vrlo angažovani da pomognu.

Gust crni dim u Radanovačkoj šumi, nedaleko od Tresetišta, video se kako sa Palića tako i iz grada, što je uznemirilo građane. Dim je bio vidljiv više časova, vetar ga je nosio pa se činilo da je površina obuhvaćena požarom još veća.

Veliki požar u Radanovačkoj šumi, borba sa vatrenom stihijom trajala više od 5 časovaVeliki požar u Radanovačkoj šumi, borba sa vatrenom stihijom trajala više od 5 časovaNa terenu je veći deo popodneva bilo prisutno nekoliko vatrogasnih ekipa koje su intenzivno gasile požar, iako im ništa nije išlo na ruku. Da se suzbije vatrena stihija pomagali su šumari i lokalno stanovništvo. U pomoć je pritekla i vatrogasna jedinica iz Bačke Topole.

Kako saznajemo na licu mesta, vozač traktora je zadobio opekotine i Hitna pomoć ga je prevezla na Urgentni prijem u bolnicu. Odvoženje povređenog smo videli na licu mesta, dok nam još uvek nije poznat stepen njegovih povreda.

Požar je lokalizovan nešto posle 19 časova, ali će dežurne ekipe ostati na oprezu i tokom noći kako ne bi došlo do reaktivacije.

Veliki požar u Radanovačkoj šumi, borba sa vatrenom stihijom trajala više od 5 časova

Izvor: Subotica.com
Požar u Radanovačkoj šumi Požar u Radanovačkoj šumi Požar u Radanovačkoj šumi Požar u Radanovačkoj šumi Požar u Radanovačkoj šumi Požar u Radanovačkoj šumi Požar u Radanovačkoj šumi Požar u Radanovačkoj šumi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 26153

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.