Komentara: 32
Pregleda: 4240

Velike investicije Vodovoda

30.03.2013. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
JKP “Vodovod i kanalizacija” ove godine otpočeće sa jednim od većih projekata pod nazivom “Projekat za unapređenje voda” koji se odnosi kako na pijaću, tako i na otpadne vode.
Velike investicije Vodovoda

Čitav projekat košta 25 miliona evra, a nešto manje od polovine finansira se uz pomoć bankovnog zajma. Uz pomoć ovog projekta trebalo bi da bude rešeno i pitanje opasnog otpada, odnosno mulja, a ukoliko bude bilo dovoljno novca u ovom preduzeću najavljuju i moguću izgradnju manjeg uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u Bajmoku.

Konstrukcija projekta se odnosi na nekoliko kapitalnih objekata, kao što su izgradnja kolektor 2 i 7, bar kada je reč o otpadnim vodama, dok bi izgradnja vodozahvata 2 kao i određenih magistralnih vodova rešila pitanje pijaće vode u mnogim naseljima.

Projekti se finansiraju iz zajma IBRD banke a ukupna vrednost tog dela je 11 miliona evra. Na taj iznos preduzeće je dobilo donaciju od 2 miliona evra od banke koja je zadužena za razvoj Zapadnog Balkana, i od tih sredstava će se finansirati izgradnja kolektora 7, što je vrednost negde oko milion i 300 hiljada evra. U toku je javna nabavka koja se odnosi na izbor usluge za predstojeće radove koja će biti završena u junu i odmah nakon toga počinje se sa javnom nabavkom oko izbora izvođača radova.

Sa druge strane tom donacijom se rešava i pomoć u vršenju nadzora nad izgradnjom tih objekata i rešenje otpadnog mulja, odnosno opasanog otpada koji mora da se tretira.

Već naredne godine na proleće može se očekivati i početak radova na magistralnim vodovima, dužine oko 9 km zajedno sa vodozahvatom 2. Projektom je procenjeno da radovi mogu biti završeni za 4 godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 32
Pregleda: 4240
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.