Komentara: 0
Pregleda: 2663

Večeri kamerne muzike 11. i 12. novembra u Velikoj većnici

07.11.2014. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Večeri kamerne muzike u organizaciji Udruženja "Electe" će biti održane 11. i 12. novembra u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova.
Večeri kamerne muzike 11. i 12. novembra u Velikoj većnici

Kao što je najavljeno na početku godine, "Electe" nastavlja svoju kulturnu misiju i najavljenu sezonu za ovu godinu, koncertima kamerne muzike:

Utorak, 11.11.2014.
„Mladi kompozitori Vojvodine“
Prve večeri subotička publika će imati priliku da premijerno u našem gradu čuje dela mladih kompozitora Vojvodine, koji danas žive i stvaraju na ovim prostorima. Ono što će za Subotičane biti posebno atraktivno je kamerni orekstar neobičnijeg sastava koji je posebno okupljen za ovu priliku pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Očekujemo nešto posebno, specijalno što publika koja prati Koncertnu sezonu Subotice nema priliku često da čuje.

Kompozitori čija dela će biti izvedena na ovom koncertu su: Dorotea Vejnović, Ana Kazimić, Ljubomir Nikolić, Stanislava Gajić, Luka Čubrilo, Svetozar Nešić, Đorđe Marković i Tamara Basarić.

Večeri kamerne muzike 11. i 12. novembra u Velikoj većnici

Sreda, 12.11.2014.
„1914: nada i beznađe“
Drugo veče kamerne muzike biće posvećeno stogodišnjici od početka Prvog svetskog rata, koje "Electe" organizuje u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u okviru Francuske muzičke jeseni.

Ovo veče kamerne muzike biće u znaku solo pesme, a publika će uživati u sjajnim delima francuskih, španskih, italijanskih, poljskih i srpskih autora.

Na koncertu će nastupiti Senka Soldatović, sopran i Violeta Srećković, mecosopran u klavirskoj sradnji Vesne Mišić Milikić i Nataše Srdić-Jahn.

Kroz program večeri publiku će voditi narator, glumac Novosadskog pozorišta Gabor Pongo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2663

Povezana dešavanja

Povezane teme

electe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.