• Pregleda: 1600

Večeras predavanje Miroslava Jovančića "Iza ogledala: o životu i umetnosti Fride Kalo"

Večeras u 19 časova u Modernoj galeriji "Likovni susret" Subotica održaće se predavanje Miroslava Jovančića "Iza ogledala: o životu i umetnosti Fride Kalo". Predavanje se održava u sklopu pratećih programa izložbe "Drugi pogled: neki aspekti umetničkog stvaralaštva žena".
Večeras predavanje Miroslava Jovančića "Iza ogledala: o životu i umetnosti Fride Kalo"

Izložba "Drugi pogled : Neki aspekti umetničkih poetika žena" otvorena je u sklopu proslave Dana grada Subotice 29. avgusta.

"Drugi pogled" je projekat koji istražuje fenomen umetničkog procesa sa aspekta fenomenologije ženskog stvaralačkog potencijala. Izložba trinaest subotičkih autorki po izboru Miroslava Jovančića, kustosa izložbe, predstaviće ovaj poseban, drugi pogled kao svojstven način umetničkog angažmana žena kroz sagledavanje svih društveno-istorijskih faktora koji su ih definisali.

Izložba „Drugi pogled: Neki aspekti umetničkih poetika žena” trajaće u periodu septembar-novembar 2014. godine, ulaz je besplatan, kao i na večerašnje predavanje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Uvek u pravu Odgovori
Kad će biti predavanje na temu :"Šta će sutra jesti 25% stanovnika grada Subotice i okoline?" Svaka čast umetnosti ali o tome se može razgovarati u državama koje su rešile egzistencijalne probleme svojih građana a ne u javnoj kuhinji kakva je Srbija.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.