Komentara: 1
Pregleda: 1649

Večeras predavanje Miroslava Jovančića "Iza ogledala: o životu i umetnosti Fride Kalo"

30.09.2014. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Večeras u 19 časova u Modernoj galeriji "Likovni susret" Subotica održaće se predavanje Miroslava Jovančića "Iza ogledala: o životu i umetnosti Fride Kalo". Predavanje se održava u sklopu pratećih programa izložbe "Drugi pogled: neki aspekti umetničkog stvaralaštva žena".
Večeras predavanje Miroslava Jovančića "Iza ogledala: o životu i umetnosti Fride Kalo"

Izložba "Drugi pogled : Neki aspekti umetničkih poetika žena" otvorena je u sklopu proslave Dana grada Subotice 29. avgusta.

"Drugi pogled" je projekat koji istražuje fenomen umetničkog procesa sa aspekta fenomenologije ženskog stvaralačkog potencijala. Izložba trinaest subotičkih autorki po izboru Miroslava Jovančića, kustosa izložbe, predstaviće ovaj poseban, drugi pogled kao svojstven način umetničkog angažmana žena kroz sagledavanje svih društveno-istorijskih faktora koji su ih definisali.

Izložba „Drugi pogled: Neki aspekti umetničkih poetika žena” trajaće u periodu septembar-novembar 2014. godine, ulaz je besplatan, kao i na večerašnje predavanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1649
Povezane vesti
Povezane teme
likovni susret predavanje moderna galerija likovni susret
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.