• Pregleda: 1158

Večeras počinje novi ciklus tribina "Duh i kultura"

Večeras počinje novi ciklus tribina "Duh i kultura"

U Velikoj većnici Gradske kuće večeras u 20 časova počeće drugi ciklus duhovnih tribina „Duh i kultura“, a uvodno predavanje održaće protonamesnik Dragan Stokin i univerzitetski profesor i književnik Slobodan Vladušić.

- I ovoga puta to radimo u cilju da pokažemo da autentična duhovnost i autentična kultura jesu dve strane jedne iste medalje i uvek svojevrsno poimanje sveta proizilazi u kulturu, te tako imamo hrišćansku, islamsku kulturu, kao i pseudokulture – objašnjava otac Dragan Stokin. - Trudili smo se da bude multudisciplinarno i da obogatimo sadržaje. Pozivamo sve, bez obzira na veru i naciju, da posete predavanja, jer će kulturan čovek prepoznati i ceniti tuđu kulturu, a samim tim i svoju.

Kao i prošle godine, Subotičani će četvrtkom imati priliku da poslušaju zanimljiva predavanja. Tako će u četvrtak 18. oktobra u amfiteatru Nove opštine govoriti nemački književnik Klaus Kenet na temu „Kroz njive gladi do hleba života“, a nedelju dana kasnije, u Velikoj većnici, na temu „Filosofija vere Lava Šestova“ govoriće prof. dr Bogdan Lubardić, jedan od najvećih naših teologa i filozofa.

Prvog dana novembra profesor dr Radoslav Eraković održaće predavanje na temu „U potrazi za duhovnim i književnim korenima srpskog religioznog pesništva: Život i delo Vikentija Rakića“, dok će 15. novembra biti predstavljene „Biblioteke - riznice duhovnog i kulturnog stvaralaštva, s` posebnim osvrtom na istoriju Biblioteke  Srpske  Patrijaršije“ o kojima će reč dati dr Zoran Nedeljković, upravnik  Biblioteke  Srpske  Patrijaršije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Su Odgovori
Cenimo svoje, poštujmo tuđe!
simica Odgovori
kada svoje PRECENJUJES tudje PODCENJUJES !!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.