Komentara: 1
Pregleda: 4150

Večeras počinje Interetno 2012

22.08.2012. u 17:12h
Privode se kraju poslednje pripreme za svečano otvaranje 11. po redu Interetno Festivala koji će se održati od 22. do 26. avgusta.
Večeras počinje Interetno 2012

Međunarodni Festival tradicionalne muzike i plesova ponovo će na jednom mestu okupiti umetnike iz zemlje i sveta koji neguju duh tradicije u muzici i plesu. Od 22. do 26. avgusta u sklopu Interetno festivala će u centru grada biti organizovane mnogobrojne manifestacije.

Osim prilike da uživaju u izvornim zvucima i plesovima, Subotičani će moći da posete gastro selo i da uživaju u nekim od specijaliteta nacionalne ishrane, prošetaju vašarom narodnih umotvroina i obiđu eko kutak.

Da dobre stvari ne treba menjati, misle i organizatori Interetno festivala te će se i ove godine u programu naći stalne festivalske aktivnosti. Tako će pored plesne panorame tj. programa koji će izvesti inostrane grupe u festivalskom gradu, biti organizovane ekološke i radionice starih zanata namenjene deci. Za one starije, biće organizovani etno  koncerti i žurke u Festivalskom klubu „Nepker“. Etnopolis će ove godine obuhvatiti najveći prostor do sada, kako bi mogao da ugosti sve zainteresovane posetioce.

Večeras počinje Interetno 2012

Učesnici ovogodišnjeg festivala biće plesne grupe iz Španije, Kostarike, Meksika Letonije, Italije, Rusije, Mađarske kao i iz naše zemlje. Deo programa biće u četvrtak prikazan  u Senti, a u petak i subotu u Sirigu. Novina ovogodišnjeg festivala je konkurs na temu „Interetno festival u slici“ koji je namenjen svim posetiocima, koji se bave fotografijom.

Festival Interetno od 2002. godine zajednički organizuju Mađarski kulturni centar „Nepker“, „Kuća tradicije“ iz Budimpešte i Grad Subotica. Budžet Festivala, koji će  ove godine posetiti oko 25 000 ljudi,  iznosi 5,5 miliona dinara.

Večeras počinje Interetno 2012

Večeras počinje Interetno 2012

Večeras počinje Interetno 2012

Večeras počinje Interetno 2012

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4150
Povezane teme

nepker

interetno

interetno festival

MKC Nepker

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.