Komentara: 0
Pregleda: 1460

Večeras Festival tradicionalnog pevanja, šesti po redu

21.10.2023. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Večeras će, po šesti put, biti održan Festival tradicionalnog pevanja, na kome će učešće uzeti 9 vokalnih grupa. Festival će se održati u sali Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo" (Preradovićeva 4) s početkom u 18 časova.
Večeras Festival tradicionalnog pevanja, šesti po redu

Festival će okupiti 9 vokalnih grupa koje dolaze iz čitavog regiona. Iz Kikinde dolazi Ženska pevačka grupa Akademskog društva za negovanje muzike "Gusle", dok će Vrbas predstavljati Etno grupa Kulturnog centra Vrbas "Trn". Ženska pevačka skupina KUD-a “Mostanje” dolazi iz Karlovca, a Ženska pjevačka skupina KUD-a "Dangubice" iz Kutereva.

Beograd će imati dva predstavnike - Mušku pevačku grupu KUD-a "Batajnica" i Žensku pevačku grupu KUD-a "Batajnica", dok iz Zagreba dolazi  Ženski vokalni ansambl KUD "Zorja", iz Prigrevice nastupiće Ženska pevačka grupa "Banija". Naš grad predstavljaće Ženska pevačka grupa HKC "Bunjevačko kolo" pod nazivom "Prelje".

Odluku o najboljem izvođaču doneće stručni žiri u sastavu  Ivica Ivanković, etnolog, etnograf i folklorista, Tamara Štricki Seg, nastavnica i etnomuzikolog u Muzičkoj školi u Subotici i Ana Kelin, solista i član vokalnog ansambla “Ladarice”.

Ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1460
Povezane teme

bunjevačko kolo

hkc bunjevačko kolo

hrvatski kulturni centar bunjevačko kolo

festival tradicionalnog pevanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.