Komentara: 1
Pregleda: 3037

Veče izložbi i muzičkih dešavanja

01.09.2012. u 13:18h
Veče izložbi i muzičkih dešavanja

Sinoć su na prepunom Gradskom trgu u sklopu proslave Dana grada održana dva koncerta.

Prva je nastupila Subotička filharmonija koja je pored dela klasične muzike u svoj repertoar uvrstila i poznatija dela filmske muzike i stranog pop-rok hitova. Vrlo pozitivnom utisku u nastupu subotičke filharmonije dali su Gordana Vidaković kao i Gabor Bunford i Iva Jovančić na saksofonu.

Poslednje muzičko dešavanje te večeri na repertoaru je bio koncert Mađarske pop zvezde Ferenca Molnara Karamela sa bendom.

Program proslave Dana grada (koncerti, izložbe, protokol)

Besplatan prevoz za Dan grada za građane prigradskih naselja

Veče izložbi i muzičkih dešavanja

Veče izložbi i muzičkih dešavanja

Veče izložbi i muzičkih dešavanja

Muzičkom programu prethodila je izložba u vestebilu Gradske kuće povodom 100 godina Gradske kuće. Izložbu je otvorio gradonačelnik, Modest Dulić.

- U Gradskoj kući je u proteklih sto godina bila smeštena lokalna samouprava. Ovde je Aleksandar Karađorđevic noćivao, ovde su snage okupatora držale svoju sofisticiranu opremu. Sa balkona Gradske kuće je Staljinu rečeno istorijsko ne, a Miloševiću poručeno - gotov je! Ovde su održavane tribine, koncerti, izložbe... Najradosniji trenuci u životu Subotičana kao što su venčanje i rođenje deteta vezani su za Gradsku kuću. Trudićemo se da u narednom periodu Gradsku kuću što više otvorimo za građane i ponovo osposobimo vidikovac – rekao je Modest Dulić.

Na otvaranju je govorio i Zoltan Mesaroš iz Istorijskog arhiva Subotice: - Sto godina je dug period koji prevazilazi prosečnu dužinu ljudskog života, pa danas nemamo svedoka izgradnje i otvaranja Gradske kuce. Ali je zato Gradska kuca svedok života Subotice – rekao je Mesaroš.

Izložbu su organizovali Gradski muzej, Istorijski arhiv i Grad Subotica.

Veče izložbi i muzičkih dešavanja

Tokom večeri u Parku Ferenca Rajhla u organizaciji nevladine organizacije ĆAO (centar za pomoć apatičnoj omladini) održana je četvrta po redu manifestacija "SU 4 SU"  koja prati proslavu Dana grada i na kojoj su nastupili mladi i neafirmisani talentovani izvođači (bendovi i DJ-evi) kao što su Iza ćoška, Utc, Omladinac 11, Koridor 10, Etil, Nebo je crveno, Minimalistic i Kibz b2b.

Veče izložbi i muzičkih dešavanja

Današnji program proslave Dana grada izgleda ovako:

SUBOTA, 1. SEPTEMBAR
9:45h - Svečani ulaz Gradske kuće - Podizanje gradske zastave
10:00h - Velika većnica Gradske kuće - Svečana sednica Skupštine grada
12:30h - Velika terasa na Paliću - Otvaranje rekonstruisanog dela Velike terase
19:00h - Gradski muzej - Izložba "Secesija u subotičkim riznicama"
20:30h - Trg slobode - Koncert Željka Samardžića sa bendom

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3037
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.