Komentara: 12
Pregleda: 6917
Foto

Vaterpolo: Spartak Prozivka ušao u Prvu A ligu

16.03.2019. u 21:59h > 23:10
Izvor: Subotica.com
Vaterpolisti Spartak Prozivke obezbedili su večeras plasman u Prvu A ligu. Druga meč lopta je iskorišćena, Subotičani su napravili veliki uspeh i sasvim zasluženo odlaze u viši rang. Rutinska pobeda protiv Singidunuma donela je veliku radost za ljubitelje vaterpola u Subotici.
Vaterpolo: Spartak Prozivka ušao u Prvu A ligu

Od naredne sezone Spartak Prozivka će se takmičiti u višem rangu. Subotičani su u meču koji im je učvrstio prvu poziciju i direktan plasman u Prvu A ligu Srbije slavio rezultatom 14:8 protiv Singidunuma. Tim Nemanje Andrića od početka je dominirao i na kraju zasluženo slavio u meču za titulu šampiona Prve B lige.

U prvoj četvrtini Subotiačani su bili bolji i stekli prednost od 3:1. Druga deonica takođe je pripala domaćoj ekipi i na odmor se otišlo uz Prednost Spartak Prozivke od 6:3. U preostale dve četvrtine Subotičani su potvrdili svoju dominaciju i na kraju zasluženo slavili sa 14:8.

Vaterpolo: Spartak Prozivka ušao u Prvu A ligu

Spartak Prozivka – Singidunum 14:8 (3:1, 3:2, 3:2, 5:3)

Spartak Prozivka: Prčić, Čabrilo 8, Konatar 1, Ivković, V. Varkulja, Kajtez, Tonković, Ć. Varkulja 1, Kokai, Lazendić 2, Stojanović, Krmpotić, Grabež 2. Trener: Andrić.

Spartak Prozivka: Uzelac 1, Vranjković, Diklić, Radojičić, Nikolić 4, B. Radovanović, Stanatov 1, Brković 1, M. Radovanović, Kalezić, Đurđević, Janičević, Stevanović, Mojić 1. Trener: Radalj.

Vaterpolo: Spartak Prozivka ušao u Prvu A ligu

Po osvajanju šampionske titule i plasmana u viši rang takmičenja trener Spartak Prozivke Nemanja Andrić je istakao da je presrećan i da su ovi momci zaslužili ostvarenje istorijskog uspeha.

- Napravili smo veliki uspeh, istorijski. Vratili  smo Suboticu u Prvu A ligu. Plasman smo obezbedili posle druge meč lopte. Do poslednjeg  kola je bilo tenzija i žara, ali je to doprinelo fenomenalnom osećaju.  Prvu meč loptu smo imali  protiv Novog Beograda kada smo kod kuće poraženi. U gostima smo ih dobili sa osam golova razlike, a kući smo uspeli da ostvarimo minimum. Izgubili smo gol razlike što nije ugrozilo međusobni skor koji je i odlučio o prvoplasiranoj ekipi. Da sam mogao da biram šta sve sa njima psihički moram da prođem,  izabrao bih ovo. Presrećan sam, a ekipi Singidunuma se zahvaljujem na fer i korektnoj utakmici - rekao je Andrić.

Vaterpolo: Spartak Prozivka ušao u Prvu A ligu

U Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka" sve se radi planski, a to je potvrdio i trener šampionske ekipe, posle ostvarenog uspeha

- Ovi igrači su na okupu od prvog dana kada smo pre tri godine onbezbedili plasman u Prvu B ligu. To je ta skoro ista ekipa. To su igrači koji rade vredno, kontinuirano sve ovo vreme i evo treće sezone smo uspeli da ostvarimo cilj da iz Druge lige uđemo u Prvi A ligu. Ovo je mlada ekipa, momci su svi iz Subotice pojačani sa tri vrhunska igrača iz banjalučkog Vaterpolo kluba „Borac“.  Sezona je završena za  seniore,  ali od svih igrača koje imamo jedino je Čabrilo stariji od 19 godina i on je angažovan kao trener za rad sa mlađim selekcijama. Za druge momke pauze nema jer oni nastavljaju takmičenje  u prvenstvu do 19 godina. Tako je to  u Vaterpolo savezu Srbije – dodaje Andrić. 

Vaterpolo: Spartak Prozivka ušao u Prvu A ligu

Kapiten Spartak Prozivke, Danilo Čabrilo, ima samo 26 godina, a ubedljivo je najstariji u timu. Njegovo iskustvo i tehničko znanje u mnogome su pomogli da Subotičani stignu do velikog uspeha, ali on ističe zajedništvo koje krasi ovaj tim.

- Iza nas je sjajna sezona, lepo iskustvo. Ekipa je sastavljena od mladih igrača sastavljenih mahom od 16 i 17 godina, oni su izneli veliki teret, uz pomoć naših drugara, bratskog kluba Borca iz Banja Luke. Napravili smo sjajan uspeh, posle 20 godina igraćemo Prvu A ligu, daćemo sve od sebe da najbolje reprezentujemo Suboticu. - rekao je Čabrilo -  Mlada smo ekipa, imamo oscilacije, to je normalno, pred nama je 5 meseci, celo leto, da se spremamo.

Izvor: Subotica.com
Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum Vaterpolo: Spartak-Prozivka - Singidunum
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 6917

Povezana vest

Povezane teme

bazen prozivka

sportsko rekreativni centar prozivka

vaterpolo

src prozivka

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.