Komentara: 1
Pregleda: 3773
Foto

Vaterpolisti Spartak-Prozivke (U15) viceprvaci Srbije

09.07.2017. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
U petak i subotu na bazenu SRC "Prozivka"održan je završni turnir Prvenstva Srbije za igrače do 15 godina. Novi prvak u ovom uzrastu je Partizan koji je u direktnom okršaju savladao Spartak-Prozivku sa 9:7.
Vaterpolisti Spartak-Prozivke (U15) viceprvaci Srbije

Za završnom turniru Prvenstva Srbije za igrače do 15 godina pored domaćina Spartak-Prozivke nastupili su Partizan, Crvena zvezda i Taš. U dva dana mnogobrojna publika na Sportsko-rekreativnom centru "Prozivka" imala je prilike da pogleda borbene i većinom rezultatski uzbudljive duele.

Meč domaće ekipe i Crvene zvezde otvorio je borbu za titulu, a završen je u korist Spartak-Prozivke 4:2, dok je Partizan bio i više nego ubedljiv od TAŠ-a rezultataom 22:4. narednog dana sve ekipe su odigrale po dva meča, a upravo poslednji je odlučio ko će podići pehar prvaka države.

U prvom meču prepodnevnog programa u subotu Spartak-Prozivka je savladao TAŠ sa 7:5, što je dalo naslutiti koliko je ustvari razlika u kvalitetu između Partizana i Spartak-Prozivke, ali s obzirom da je taj duel bio poslednji na programu, ništa nije gotovo do poslednjeg  sudijskog zvižduka i kvalitet je trebalo dokazati i u bazenu.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke (U15) viceprvaci Srbije

U derbiju beogradskih "večitih rivala" Partizan je još jednom bio ubedljiv i savladao Crvenu zvezdu sa 10:3, što je bio još jedan meč za poređenje, ali ostalo je da se sačeka poslednji meč, direktan duel dve ekipe sa maksimalnim učinkom. Pre duela ove dve ekipe Crvena zvezda je nanela i treći poraz TAŠ-u (5:3) i tako došla do svojih prvih bodova.

U poslednjem meču turnira odlučivalo se o tituli. Spartak-Prozivka je pokazala kvalitet, uz to je još i domaćin, ali beogradski crno-beli su do ovog meča bili i više nego dominantni, te je pred ekipom Nemanje Andrića bio izuzetno teški izazov.

Meč je bio izuzetno čvrst i dinamičan, a prelomljen je u poslednjoj četvrtini. Imao je domaći tim nekoliko prilika u poslednja 3 minuta da odvede meč u neizvesniju završnicu, ali nažalost subotički "delfini" nisu imali dovoljno snage da to i učine te je Partizan zabeležio pobedu od 9:7 i zasluženo poneo titulu najboljeg u državi.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke (U15) viceprvaci Srbije

I pored poraza od, ispostavilo se u ovom trenutku ipak nadmoćnijeg rivala, u Vaterpolo klubu "Spartak-Prozivka" nemaju za čemu da žale jer ove mlađe generacije su svojim rezultatima pokazale da škola vaterpola Spartak-Prozivke dobro radi svih ovih godina i da se sa pravom nalaze su samom vrhu srpskog vaterpola.

Nadamo se da će i seniorska ekipa zadržati kontinuitet odličnih rezultata i da će iz sezone u sezone dokazivati ovu tvrdnju, a mlađe kategorije su pokazale da Spartak-Prozivka ima lepu budućnost.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke (U15) viceprvaci Srbije

Vaterpolisti Spartak-Prozivke (U15) viceprvaci Srbije

Vaterpolisti Spartak-Prozivke (U15) viceprvaci Srbije

U konačnom plasmanu Partizan je sa tri pobede zauzeo prvo mesto (9 bodova), Spartak-Prozivka je drugi (6), beogradski crveno-beli su se okitili bronzanim medaljama, dok ostaje zapisano da je TAŠ učestvovao na završnom turniru.

Izvor: Subotica.com

Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan

Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Partizan
Pogledaj ostale fotografije

Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda

Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda Vaterpolo (U15): Spartak-Prozivka - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3773
Povezane teme

bazen prozivka

sportsko rekreativni centar prozivka

vaterpolo

src prozivka

vaterpolo klub spartak prozivka

lepe vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.