Komentara: 0
Pregleda: 4946

Vaterpolisti Spartak-Prozivke maksimalni u prva dva kola

20.11.2016. u 14:02h > 15:33
Izvor: Subotica.com
Vaterpolisti Spartak-Prozivke upisali su i drugu pobedu u višem rangu takmičenja, čime su ujedno izbili na prvo mesto Prve B lige, grupa sever. Naredne subote sledi gostovanje u Kikindi, a pre toga meč 1/8 finala Kupa Srbije.
Vaterpolisti Spartak-Prozivke maksimalni u prva dva kola

Odličnim igrama u prošloj sezoni u okviru Druge lige Srbije vaterpolisti Spartak-Prozivke obezbedili su napredovanje u rangu takmičenja pa se sada mlada ekipa iz Subotice takmiči u Prvoj B ligi, grupa sever.

U Prvoj B ligi Srbije učestvuje 12 ekipa, podeljene u dve grupe po šest timova (grupa "Sever" i grupa "Jug"). U grupi "sever" pored Spartaka nalaze se i Proleter, Polet, Banja Luka, Žak i Bečej, dok će se u grupi "jug" takmičiti Radnički, Singidunum, Dorćol, Goč, Novi Beograd 011 i Rasina.

Subotički klub je za takmičenje u ovom rangu licencirao 32 igrača, a oni su: Nikola Uzelac, Aleksandar Lovadinov, Đorđe Popović, Luka Vučković, Aleksandar Horvacki, Čongor Varkulja, Aleksandar Goločorbin, Aleksa Radičev, Luka Katić, Sandro Horvatski, Arpad Vekonj, Dušan Pejčić, Filip Orčić, Nenad Ekmečić, Filip Zeljković, Nikolas Perez, Viktor Varkulja, Matija Tonković, Miloš Stanojević, Benjamin Sabo Bantač, Luka Ivković, Uroš Bedić, Jovan Stojanović, Nikola Radković, Aleksandar Saulić, Silard Kokai, Luka Krstajić, Bojan Ralić, Jovan Glamočanin, Milijan Ćurčin, Dušan Bulajić, Vasilije Veljić. Trener ekipe je Nemanja Andrić.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke maksimalni u prva dva kola

Arhiva iz sezone 2015/16

Grupna faza igraće se u 10 kola, do 4. marta 2017. godine.

Vaterpoliste Spartaka očekuje sledeći raspored:

  • 3. kolo, 26.11.2016. Žak – Spartak Prozivka
  • 4. kolo, 10.12.2016. Spartak Prozivka – Bečej
  • 5. kolo, 21.12.2016. Banja Luka – Spartak Prozivka
  • 6. kolo, 04.02.2017. Spartak Prozivka – Proleter
  • 7. kolo, 11.02.2017. Polet – Spartak Prozivka
  • 8. kolo, 18.02.2017. Spartak Prozivka – Žak
  • 9. kolo, 25.02.2017. Bečej – Spartak Prozivka
  • 10. kolo, 04.03.2017. Spartak Prozivka – Banja Luka

Posle uspešnog gostovanja u Zrenjaninu gde su na otvaranju sezone savladali Proleter sa 15:8, po četvrtinama 3:0, 3:0, 3:5, 6:3 Subotičani su juče ostvarili i prvu pobedu na domaćem terenu nakon što su savladali Polet iz Sombora sa ubedljivih 14:6

Na meču odigranom na bazenu Sportsko-rekreativnog centra "Prozivka" publika je imala priliku da pogleda jedan zanimljiv i efikasan meč u kojem su obe ekipe pokazale umešnost u igri na površini vode. Izabranici Nemanje Andrića odigrali su odlično prvu i treću četvrtinu, dok su u preostale dve u nešto slabijem tempu samo održavali razliku za sigurnu pobedu i 2/2.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke maksimalni u prva dva kola

Ekipa Poleta je imala četiri isključenja, dok je Spartak-Prozivka imao tek dva. U domaćoj ekipi po efikasnosti su se istakli Bulajić i Horvacki koji su postigli pola golova svog tima.

Spartak-Prozivka - Polet 14:6 (6:2, 1:0, 5:3, 2:1)

Spartak-Prozivka: Uze­lac, Č. Var­ku­lja 1, Bu­la­jić 3, Ra­lić 1, V. Var­ku­lja, Hor­vac­ki 4, Ton­ko­vić 1, Vučko­vić, Be­dić, Ka­tić, M. Sto­ja­no­vić 2, J. Sto­ja­no­vić, Zelj­ko­vić, Ko­kai 1. Tre­ner: An­drić.

Polet: Ba­la­ta, Še­še­vić, Sta­noj­čić, Tri­nić 4, Plav­šić, arić, Ni­ko­lić 1, Na­sta­sić, Stu­par 1, Alek­sić, Pavlo­vić, Šar­čan­ski, Da­mja­no­vić, Ha­džić. Tre­ner: Ba­la­ša.

Pre narednog prvenstvenog duela u Kikindi, vaterpolisti Spartaka će u sredu u Novom Sadu igrati meč osmine finala Kupa Srbije protiv Dunava. Pobednik ovog meča plasiraće se u četvrtfinale.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4946
Povezane teme

bazen prozivka

sportsko rekreativni centar prozivka

vaterpolo

src prozivka

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.