Komentara: 7
Pregleda: 5963

Vaterpolisti "Spartak-Prozivke" četvrti tim Regionalne lige

23.05.2016. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
U Novom Sadu za vikend je održana završnica Regionalne vaterpolo lige za igrače do 14 godina, na kojoj se našlo osam najboljih ekipe sa ovih prostora, među kojima i subotički "Spartak-Prozivka". Osvajač Regionalne lige u sezoni 2015/16 je ekipa Mornara koja je finalu savladala Partizan, dok je subotički tim zauzeo odlično četvrto mesto.
Vaterpolisti "Spartak-Prozivke" četvrti tim Regionalne lige

Vaterpolo klub "Spartak-Prozivka" se može pohvaliti da je dostigao sam vrh vaterpolo sporta zauzevši 4. mesto u Regionalnoj ligi. Bez poraza u grupi, nerešeno sa osvajačem Lige F8, pokazuju koliko sitnice odlučuju oko prvaka, a da kvalitet evidentno postoji.

Dodajući, pored Regionalne lige, da mladi vaterpolisti Spartak-Prozivke u Mađarskoj, kao sledeće i uvek jake vaterpolo sile, osvajaju prva mesta, što će se po svemu sudeći tako desiti i ove sezone.

Šampioni regiona za igrače do 14 godina postali su vaterpolisti splitskog Mornara koji su u finalu savladali beogradski Partizan. Subotički tim "Spartak Prozivka" je u meču za treće mesto izgubio od Mladosti 10:9 (1:2, 3:2, 2:4, 3:2), a Crvena zvezda je u borbi za peto mesto bila bolja od Jadrana sa ubedljivih 13:4. Vojvodina, koja je bila i organizator finalnog turnira, slavila je protiv Primorca 11:7 i tako zauzela sedmu poziciju.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke su u polufinale ušli sa druge pozicije u grupi A i tamo su se sastali sa Partizanom, ali već tada se znalo da idu u borbu za medalje. Finalisti ovogodišnjeg F8 su u polufinalu bili uspešniji i poslali Subotičane u borbu za medalju, ali nažalost i taj meč je izgubljen.

U grupnoj fazi VK "Spartak-Prozivka" pobedio je Jadran iz Herceg Novog sa 10:7 i Crvenu zvezdu sa 14:7, dok je susret između ispostavilo se budućeg šampiona odigran bez pobednika (12:12).

Lep rezultat mladih nada iz škole Spartak-Prozivke koji nagoveštava generaciju koja će nesumnjivo igrati važnu ulogu kao ekipa iz Subotice, ali i kao individualci u ovom trofejnom sportu kroz reprezentativne selekcije Srbijee

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5963
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.