Komentara: 1
Pregleda: 2750

Vasil Hadžimanov otvorio 5. džez festival "Jazzik"

09.10.2014. u 10:14h
Izvor: Subotica.com
Nastupom Vasila Hadžimanova uz pratnju benda džez odseka Muzičke škole Subotica sinoć je na Sceni Jadran počeo 5. festival džeza "Jazzik" koji se održava još danas i sutra. Pokrovitelji petog Jazzik-a su: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Grad Subotica.
Vasil Hadžimanov otvorio 5. džez festival "Jazzik"

Prve večeri na scenu su izašli džez odsek Muzičke škole Subotica, zatim HarsNeumannDesA Trio iz Mađarske, nakon čega je u Blues Time klubu održan after party Jam Session - House Band: MAG Trio.

Scena Jadran juče je bila prilično dobro popunjena, a publika je mogla da uživa u dva sata kvalitetnog džez zvuka. U naredna dva dana sviraće domaće i strane grupe i biće organizovane džez radionice i sesije.

Današnji program počinje od 17,15 časova predavanjem u Američkom kutku koje će održati Armand Mesaroš, a tema je istorija američkog džeza. Muzički deo počinje od 20 časova na Sceni Jadran promotivnim nastupom džez odseka Muzičke škole Subotica, zatim slede Аlех Schenk Band (feat. Dušan Novakov) iz Austrije.

Od 21,50 na veliku scenu izlazi novosadski Big Bend, a novi afterparty u Blues Time klubu "Jam Session - House Band: MAG Trio" počinje u 23,30 časova.

Karte mogu da se nabave u Američkom kutku po ceni od 500 din.

Za sutra je planirano održavanje dve radionice koje su besplatne za sve, a u pitanju su radionica za bubnjare - Dušan Novakov i radionica za pevače - Аlех Schenk. Obe radionice održavaju se u Muzičkoj školi Subotica od 12,00 do 12,45.

Izvor: Subotica.com
Jazzik 2014 Jazzik 2014 Jazzik 2014 Jazzik 2014 Jazzik 2014 Jazzik 2014 Jazzik 2014 Jazzik 2014
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2750

Povezane vesti

Povezane teme

Program festivala džeza u Subotici

Džez festival Subotica

Jazzik

džez

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.