• Pregleda: 5092

Vanredna sednica Skupštine grada u utorak

Skupština grada održaće u utorak vanrednu sednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti rasprava o ukidanju odluke Skupštine opštine iz 2007. godine o davanju crkvama oko 700 hektara državnog zemljišta bez naknade.
Vanredna sednica Skupštine grada u utorak

Ovu informaciju za Radio Suboticu potvrdio je član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac, koji je pre dva dana izjavio da upravo zbog takozvanog crkvenog zemljišta postoji mogućnost da Ministarstvo poljoprivrede ne prihvati ovogodišnji program zaštite, uređenja i korišćenja državnog zemljišta.

Ostrogonac je rekao da bi neusvajanjem programa Grad ostao bez preko 100 miliona dinara, koji se koriste za funkcionisanje poljočuvarske službe, nabavku protivgradne opreme, izgradnju i uređenja atarskih puteva, podizanje vetrozaštitnih pojaseva i tako dalje.

Sednica Skupštine grada počinje u 9 sati u zgradi Nove opštine.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

15
Vesko Odgovori
Izgleda da ce poceti pozorisne predstave u nasem gradu.Jos ne znamo ko je opzicija i koliko je jaka,
mada su pljustala neka saopstenja,uglavnom stranaka koje ucestvuju u vlasti. Najsvezije je saops-
tenje SPS-a u vezi duzijanci koje su zavrsene i bez toga.Blago njima,ako nemaju preca posla.
gospodo Odgovori
koliko će koštati ova jedna sednica, ... organizacija, dnevnice i sve to...?
mali Odgovori
na tih 700ha zasejana uljana repica pre 4 dana,zanimljivo pod cijim blagoslovom,i farsa se nastavlja ....zanimljivo je 7godX700haX20000din minimalni zakup jednako 98000000din ili oko 850000eura,koji su nestali u vidu magle pare nisu problem para nema !, poneki nov autic u znak paznje...
sami sebe rasplićemo Odgovori
Što niste ovu odluku doneli navreme? Sad prpa neće biti para od zakupa. Od vas zavisi, a ne od vlade Srbije,gospodo odbornici. Ako znate koja ste organizovana grupa i koje na vlasti, a ko jne u opoziciji. Glasajte jednoglasno. Muški do kraja. Posle ove sednice može malo analize ko je do sad radio crkvenu zemlju? Ko je kršio zakon? Nešto ste se naglo uozbiljili. Bravo za gradonačelnika, a nek sam razmisli o saradnicima.
sos Odgovori
g.sime ostrogonac, hocete li obavestiti skupstinu grada, o lopovski niskoj ceni u otkupu poljoprivrednih proizvoda,psenice, kukuruza ,suncokreta.
dali cete objasniti skupstini da Suboticki zemljoradnik mora dati 20 kg PSENICE za 1(JEDAN)kg maline ili 6 kg psenice za 1(jedan)kg belog hleba itddddddd!!!!!!!!!!!!!!
Sting Odgovori
Ko stoji iza crkve? Bog?
subotica nas grad Odgovori
Da li ce biti cirkusa ili su ovo samo pripreme za cirkus? Pitanje je sad :)
piter Odgovori
E sad ne znam da li je ovo nacionalizacija ili konfiskacija,da znam sta da kazem nerodjenim unukamam kad bude stupila na snagu restitucija 2082 godine,jer u formularu ima pitanje o tome.
fifi Odgovori
Nemoj tako vesko ima dva coveka u opoziciji, sto je fajin dosta. Jedinstveni grad u svetu da su svi an vlasti, srecni zadovoljni, razdeljuju medju sobom, a vama narode.... igara... igara...
jedan je BOG Odgovori
700 hektara državnog zemljišta crkvama bez naknade, treba crkvama oduzeti hitno to zemljište i podelit radnicima koji su ostali bez posla. Sramota je da se crkva meša svugde, kada pogledam kakav vozni park imaju crkve i kako oni žive na račun siromašnih građana sve mi se smuči.Mnoge bogataše znam koji godinama putuju sa raznim crkvama besplatno po svetu, Pariz, London, Rim... pitam se dali je to vera ili materijalna korist. Mnogi moji prijatelji su se okrenuli crkvi iz koristi a nikako iz vere, treba pogledat ove novopečene tajkune koji sede u prvim redovima po crkvama, a koji su grešni da ne može ni korumpirana crkva da im sapere grehe, svi ti tajkuni su opljačkali imovinu poštenih građana Subotice pa sada trče u crkvu da okaju svoje grehe. verujem da im BOG nikada neće oprostit i da će goret u paklu.
@Sting Odgovori
Bog sigurno ne stoji iza ovakvi crkvi gde su uvuklo zlo,kada sam gledo neko veče raspravu Baića i popa Anišića, toliku mržnju i svađalački ton u jednom popu nikada nisam video, pitam se zašto smetaju nekom bunjevci, bunjevci su jedini narod na ovim prostorima koji nikada nije počinio neko zlo prema drugom narodu. Bogatstvo crkvi je prešlo u kriminal, neka se ispita gde je završilo 300 hiljada evra koje je dobila šandorska crkva dok je na čelu te crkve bio pop Andrija i njegov verni sekretar DULIĆ osnivač arije, to bih trebalo da se ispita. Crkve su na ivici provalije gde je guraju lažni vernici.
rubikon Odgovori
Jel ovo po onoj naradnoj treća sreća.
LUKA Odgovori
Poljočuvarska služba koju plaćate preko neke agencije za obezbedjenje iz Beograda, protivgradna oprema koja se ili ne koristi , ili je nema ili eto nistae stigli na vreme, atarski putevi na koje ste potrošili novca kao da ste pravili magistralu i vetrozaštitne pojaseve koji koštaju više nego Japanske botaničke bašte sa najređim primercima flore na celom svetu i sve to od GORANSKOG RASADNIKA. I da , da se ne zaboravi , jel možete slikati i dokumentovati u nekim sledećim vestima izgled i obim već odradjenih VETROZAŠTITNIH POJASEVA sve sa specifikacijom icenama usluga . Prethodni deo teksta je u svakom slučaju izlišno i komentarisati. S obzirom na sastav i kompentenciju zaposlenih u NOVOOTVORENOJ KANCELARIJI NAMENJENOJ ISKLJUČIVO IZDAVANJEM POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA JE SVE VRLO JASNO. O tome da se tačno zna ko je posejao istu zemlju ..............mislite ako imate sa čime..................
Vesko Odgovori
Bar da bude neki vanredni rezutati na ovoj vanrednoj sednici.Mozda ce clanovi SPS pokrenuti
preispitivanje privatizacije i pljacke za vreme stecaja,pa se nadam da ce se i Mirko Bajic kao i
Pokrnic branko tome pridruziti,a pposebno ocekujem od Mirka jer on je prilikom izbora dosta o
tome trubio sta sve ne valja i gde ima propusta u gradskoj vlasti.
mali Odgovori
700 ha radi jedan poljoprivrednik? a ograniceno na 100ha ??!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.