Komentara: 13
Pregleda: 3600

Vanredna sednica Skupštine grada u subotu

26.03.2015. u 14:18h
Izvor: RTV
Gradsko veće Subotice uputilo je Skupštini grada predlog izmene odluke po kojoj će se postupak privatizacije Javnog preduzeća Radio Subotica sprovesti kroz model prodaje kapitala, metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem. 
Vanredna sednica Skupštine grada u subotu

Kako se navodi u predlogu, predmet privatizacije je stoprocentni kapital u vlasništvu lokalne samouprave po početnoj ceni koja predstavlja 100 odsto procenjene vrednosti preduzeća u iznosu dva miliona i 420 hiljada dinara.

“Zadužuju se nadležne službe Grada Subotice da preduzmu potrebne aktivnosti radi dostavljanja materijala Ministarstvu privrede u cilju donošenja odluke Vlade kojom se određuje mera za pripremu i rasterećenje obaveza Subjekta privatizacije uslovnim otpisom duga” – navedeno je u predlogu odluke.

Predložena odluka predstavlja izmenu ranije donete odluke u vezi modela privatizacije ovog javnog preduzeća, u koju su sada unete još neke odredbe propisane zakonskim rešenjima.

O odluci će raspravljati Skupština grada Subotica na sednici koja će biti održana u subotu, 28. marta.

U pitanju je peta vanredna sednica Skupštine, na kojoj će se pred odbornicima naći još dve tačke dnevnog reda koje se odnose na izbor direktora javnih preduzeća Suboticagas i “Subotička toplana.

Iako je sproveden konkurs za izbor direktora, Skupština ih nije imenovala jer je zbog neslaganja u Socijalističkoj partiji Srbije, članici vladajuće koalicije u Subotici kojoj prema koalicionom dogovoru pripadaju ova preduzeća, donošenje rešenja o njihovom imenovanju u nekoliko navrata odlagano, odnosno skidano sa dnevnog reda ranijih zasedanja.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 3600

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.