Komentara: 44
Pregleda: 13083

Vakcinacija bez zakazivanja od danas u Kumičićevoj, od naredne sedmice u prigradskim naseljima

06.04.2021. u 15:21h > 17:35
Izvor: TV Subotica
Vakcinacija bez zakazivanja od danas u Kumičićevoj, od naredne sedmice u prigradskim naseljima

Vakcinacija će se u narednom periodu intenzivirati i u našem gradu, pa će već od danas biti moguće cepljenje bez zakazivanja u ambulanti u Kumičićevoj ulici, dok će od sutra biti otvorena dva dodatna punkta za vakcinaciju onih građana koji su dobili termin. Uporedo sa tim, radiće i punkt u Novoj opštini, a kako iz Doma zdravlja dodaju, stiglo je 1.800 doza "Sinofarma" i 200 "AstraZeneke".

U sredu i četvrtak ove nedelje, kao i u utorak i sredu sledeće sedmice, građani će se po pozivu vakcinisati u Ogranku 6 na Palićkom putu i Ogranku 8 u Aleksandrovu, a ove ambulante u tom periodu neće primati pacijente na pregled.

- Naši građani mogu ovih dana da očekuju pozive, ako su čekali određeno vreme, jer će sada biti učestaliji i jedan veliki obuhvat građana će se po pozivu uraditi u narednih nekoliko dana. Pošto će se vakcinacija ovog tipa raditi po ceo dan, ove dve ambulante će za ostale pacijente u tim danima biti nedostupe, te ako je nešto hitno, molimo pacijente da se obrate u neku drugu od gradskih ambulanti - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja.

Da zavrnu rukav moći će i oni koji se do sada još nisu prijavili, bez obzira na starost, i to već danas od 13 do 20 časova u Ogranku 1 u Kumićićevoj ulici.

- Utorak, sreda i četvrtak, bez petka i vikenda, zbog toga što smo od "eUprave" dobili informaciju da se tih dana ne rade prve doze, kako ne bismo imali druge doze u dane državnog praznika. Sledeće nedelje od utorka, ambulanta u Kumičićevoj ulici će po ceo dan raditi prve doze "Sinofarm" vakcine - poručuje Beoković.

Kako iz Doma zdravlja napominju, tokom sledeće nedelje će medicinski timovi ponovo obilaziti prigradska mesta i vakcinisati meštane, a u toku je i organizovana vakcinacija po firmama.

Tokom protekle nedelje revakcinisano je 3.300 sugrađana, dok je prvu dozu primilo njih 600. Drugu dozu su za vikend primili i meštani prigradskih naselja koji su se pre tri nedelje odazvali vakcinaciji bez poziva, a ta akcija se nastavlja i ove sedmice. Prema podacima Doma zdravlja, u Subotici je do sada podeljeno 38.305 doza neke od četiri dostupne vakcine, a 16.100 sugrađana primilo je i revakcinu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 44
Pregleda: 13083

Povezana vest

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.