Komentara: 18
Pregleda: 6929

Vakcinacija bez poziva i danas u Kumičićevoj

12.04.2021. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Vakcinacija bez poziva i danas u Kumičićevoj

Vakcinacija bez poziva cepivom kineskog proizvođača "Sinofarm" odvijaće se i danas u ambulanti u Kumičićevoj ulici od 14 do 19 časova. Vakcinu mogu da prime svi zainteresovani građani, stariji od 18 godina.

- Prošle nedelje je bilo veliko interesovanje za vakcinu bez poziva i samo u ambulanti u Kumičićevoj ulici podeljeno je 1.100 prvih doza - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica. - Za ove namene ostao nam je na raspolaganju još izvestan broj vakcina "Sinofarm", i svi građani koji žele da se vakcinišu, mogu da dođu od 14 do 19 časova u ambulantu u Kumičićevoj ulici i dobiju vakcinu bez poziva.

Vakcinacija bez poziva i danas u KumičićevojPo njenim rečima, danas se nastavlja i revakcinacija građana na punktu u Novoj opštini, dok se od srede očekuje nova isporuka "Fajzer-Biontek" vakcina kojom će biti nastavljena imunizacija građana koji su iskazali interesovanje putem portala "eUprave". Od planova za ovu nedelju, Dom zdravlja ima i formiranje mobilnih timova koji će nastaviti vakcinaciju nepokretnih građana u kućnim uslovima.

- Do sada smo na ovaj način kompletno imunizovali 200 građana, dakle oni su primili i prvu i drugu dozu vakcine, a za ovu nedelju smo dobili novi spisak kojim nastavljamo vakcinaciju građana u kućnim uslovima - ističe Beoković, dodajući da će ove nedelje na red za vakcinaciju doći i radne organizacije. - Sve više radnih organizacija želi da vakciniše svoje zaposlene i za sada imamo oko desetak firmi koje su iskazale zahtev za vakcinaciju radnika. Trudićemo se da ispoštujemo sve te zahteve, u onim količinama i dozama koje budemo imali na raspolaganju.

Vakcinacija bez poziva i danas u KumičićevojPo podacima Doma zdravlja, u Subotici je do sada podeljeno ukupno 46.500 vakcina, pri čemu je obe doze primilo 18.500 građana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6929
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.