Komentara: 4
Pregleda: 4133

Usvojen rebalans budžeta za 2014. godinu

28.11.2014. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Odbornici Skupštine grada, posle kraće diskusije usvojili su predloženi rebalans, koji iznosi 5.27 milijardi dinara, što je za 450 miliona dinara, odnosno 8%, manje nego što je planirano pre skoro godinu dana.
Usvojen rebalans budžeta za 2014. godinu

Po rečima gradonačelnika Jenea Maglaija, razlog za još jedan rebalans, nije problematičan budžet već prilika da grad na kraju godine stavi na svoje mesto prihode i rashode.

- Bez obzira na tešku situaciju koju smo nasledili i broje dugove koje smo morali vratiti, mi smo uredno, bez dana kašnjenja isplatili sve svoje obaveze – naglasio je gradonačelnik za skupštinskom govornicom. - Odbornicima koji su članovi stranaka u republičkoj vlasti skrenuo bih pažnju da su nenamenska sredstva koja dobijamo od republike umenjena za oko 200 miliona dinara, što je za naš budžet veoma velika stavka. Svi treba da radimo na tome da iduće godine Subotica dobije sredstva koja joj pripadaju.

Pored ovoga, prihodi grada su manji jer nije došlo do prodaje vojne imovine, kao i zbog stava republičke Agencije za restituciju  da se gradska imovina ne može koristiti dok se ne završi proces restitucije. Gradonačelnik je podsetio i na stare dugove – da su od ovog budžeta morale biti isplaćene zaostale plate, dugovanja za sport su bila oko 15 miliona dinara, plaćeni su računi za Stidentski centar iz 2011. godine.

- Oko 150 miliona dinara iz republičke kase došlo je za uređenje infrastrukture, a ukupno je oko 300 miliona dinara utrošeno za asfaltiranje ulica – dodao je gradonačelnik. - Posle 28 godina, u Subotici će iduće nedelje biti otvoren novi vrtić, što smo isto uspeli da uradimo i pored teške situacije.

Usvojen rebalans budžeta za 2014. godinu

Kritike na rebalans imali su Slavko Parać i Petar Balažević, odbornici DS-a, koji su podsetili da su se sve primedbe, koje je opozicija imala na kada se usvajao budžet, ispostavile kao tačne.

- Nigde se ne spominje koliko je ljudi zaposleno u JKP „Vodovod i kanalizacija“ od kada ste vi došli na vlast, a podsetiću ponovo, da je od tih 28 godina koliko nije izgrađen vrtić, na vlasti u gradu bio upravo SVM – kategoričan je bio Petar Balažević.      

Izvor: Subotica.com
26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4133

Povezana vest

Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

budžet 2014

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.