Komentara: 5
Pregleda: 5444
Foto

Usvojen rebalans budžeta - obezbeđen novac za otpremnine

31.03.2016. u 13:22h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj 39. sednici Skupštine grada usvojen je Predlog rebalansa budžeta za tekuću godinu, u koji su uvrštena sredstva za otpremnine zaposlenima u javnom sektoru, koji će po sistematizaciji ostaju bez posla.
Usvojen rebalans budžeta - obezbeđen novac za otpremnine

Kao što smo pre par dana pisali, Gradsko veće je donelo rešenje po kojem je iz gradske kase za otpremnine potrebno isplatiti oko 41.5 miliona dinara, ali će se oko 25 miliona nadomestiti time što oko 170 zaposlenih neće od aprila primati platu.

Gradonačelnik Jene Maglai još jednom je podsetio da je grad odluku o sistematizaciji radnih mesta doneo na zahtev Vlade Republike Srbije, a da je rebalans samo zakonski sled događaja jer ljudima treba obezbediti otpremnine.

- Podsećam još jednom da smo prenaduvani balon zatekli kad smo došli na vlast jer su naši prethodnici šakom i kapo zapošljavali svoje ljude. Sada se taj ceh mora platiti – rekao je Maglai, dodavši da se većina radnika dobrovoljno javila.

Usvojen rebalans budžeta - obezbeđen novac za otpremnine

Odbornici opozicije su negodovali što javnosti nije predočeno stanje budžeta a da na sajtu Narodne banke stoji da je gradska kasa u blokadi, a postavljeno je pitanje da li žene čine većinu otpuštenih radnika.

- Na sajtu zvanično stoji da je budžet u nekoliko navrata 2014. i 2015. godine bio u blokadi, a da je u blokadi od 29. marta do danas – predočio je Petar Balažević, odbornik DS-a. - Bojim se da ćemo posle izbora imati prazan i devastiran budžet.

Usvojen rebalans budžeta - obezbeđen novac za otpremnine

Gradonačelnik je na prozivke opozicije odgovorio da je budžet stabilan i još jednom podsetio na nagomilane dugove koje je ostavila prethodna vlast.

Izvor: Subotica.com
39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada 39. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 5444

Povezane vesti

Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

sednica gradskog parlamenta

rebalans budžeta

sednica lokalnog parlamenta

gradski budžet

sednica skupštine grada

budžetska sredstva

budžet 2016.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.