Komentara: 34
Pregleda: 7183

Usvojen rebalans budžeta Grada

30.10.2012. u 15:23h > 17:26
Izvor: RTV Yueco
Na trećoj sednici lokalnog parlamenta, koja je počela sa zakašnjenjem od 15 minuta, odbornici su usvojili rebalans budžeta za tekuću godinu.
Usvojen rebalans budžeta Grada

Obim gradskog budžeta je povećan za 508,9 miliona dinara, tako da budžet iznosi 5,3 milijardi dinara. Rashodi gradske uprave se uvećavaju za 29 miliona dinara od toga 13 miliona dinara je za plate zaposlenih zbog rasta zarada od oktobarske plate za 2 odsto.

Odbornici su usvojili i Odluku o raspoređivanju novca iz budžeta nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Odbornici Srpske napredne stranke nisu učestvovali u radu drugog dela sednice Skupštine Subotice, jer je dopunjen materijal podeljen odbornicima u 9 ujutro, pre početka sednice.

Direktori Javnih komunalnih preduzeća “Direkcija za izgradnju grada”, “Vodovod i Kanalizacija” i “Stadion” podneli su ostavke, a na njihovo mesto izabrani su vršioci dužnosti direktora Snježana Pejčić, Valerija Tot Godo i Šandor Fazekaš.

Rasprava oko rebalansa budžeta trajala je sat i po vremena. Najčešće zamerke odbornika odnoslila su se što grad plaća penale od 10 miliona dinara ustanovama koje nisu poštovale zakon i zapošljavale invalide, zatim što se daju subvencije preduzeću Čistoće od 90 miliona dinara.Istaknuto je da se za sudske i vansudske troškove izdvaja tri miliona dinara, a odnose se na ujede pasa.

Gradonačelnik u svom obraćanju odbornicima istakao je da sa projektima koji su sada u toku, a realizovaće se i naredne dve godine povećaće se procenat zaposlenosti u gradu.

Obraćanje gradonačelnika Subotice povodom predloga rebalansa budžeta Grada

Odluka o rebalansu, obrazloženje Dubravke Rodić, sekretara za finansije u Gradskoj upravi

Rebalans gradskog budžeta usvojen je sa 46 za, 6 protiv i sa 1 uzdržanim glasom. Odluka o izdvajanju novca iz budžeta za rad nacionalnih saveta nacionalnih zajednica je usvojen sa 50 glasova za.


Kako piše portal SuMedija, iako je Dubravka Rodić, gradski sekretar za finansije, naglasila da je deficit od oko 370 miliona dinara u skladu za zakonskim okvirima, te da Subotici ne preti bankrot, Jene Maglai, predsednik subotičkog odbora SVM, naglasio je da je to, iako je i njegova stranka podržala rebalans, nedopustivo.

- U javnim preduzećima su ogromne dubioze, jer je njihovim novcem finansiran veliki deo predizborne kampanje Demokratske stranke i njenih partnera, koji su tada bili na vlasti i mi sada to moramo da ispeglamo. Samo na „Čistoću i zelenilo“ odlazi 90 miliona dinara, a ni to nije dovoljno. Plaćaju se penali jer direktori javnih preduzeća nisu zapošljavali lica sa invaliditetom, iako je to po zakonu obavezno. Ovo je poslednji put da dižemo ruku za ovako nešto, jer želimo koaliciji da damo još jednu šansu – naglasio je Maglai.


Kako prenosi RTV City, odbornici SNS manjak novca u budžetu ocenili su kao rezultat korupcije i kriminala, netransparentnog i nezakonitog poslovanja u cilju opstanka na vlasti. Preterivanje sa troškovima asfaltiranja, nameštanje tendera i nedomaćinsko trošenje sredstava grada za lične stvari samo je deo iznetih kritika a glavni problem na koji su odbornici SNS ukazali odnosi se na činjenicu što za takvo poslovanje niko nije odgovarao. Kritikovani su i propusti u eksploataciji peska gde grad nije naplatio ništa a mora sanirati posledice te eksploatacije. Sve to ukazuje, prema odbornicima SNS, na sistemsko kršenje zakona.

Izvor: RTV Yueco
Treća sednica lokalnog parlamenta Treća sednica lokalnog parlamenta Treća sednica lokalnog parlamenta Treća sednica lokalnog parlamenta Treća sednica lokalnog parlamenta Treća sednica lokalnog parlamenta Treća sednica lokalnog parlamenta Treća sednica lokalnog parlamenta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 7183
Povezane teme

Grad Subotica

Snežana Pejčić

Modest Dulić

skupština subotice

rebalans budžeta

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.