Komentara: 11
Pregleda: 4780
Video
Foto

Usvojen budžet za 2022. godinu

23.12.2021. u 09:50h > 13:23
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Skupštine grada usvojen je budžet za 2022. godinu koji će iznositi 7.5 milijardi dinara, što je 1.9 odsto više od ovogodišnjeg i to posle drugog rebalansa.
Usvojen budžet za 2022. godinu

Kao i prošle godine u ovo vreme, budžet je odgovorno i oprezno planiran, naročito zbog toga što još uvek nismo izašli iz pandemije korona virusa. Prvi put uvedeno je participativno budžetiranje te je stiglo 250 predloga i sugestija građana.

- S obzirom da je ovo prva godina broj predloga je respektabilan, oni su se najviše odnosili na komunalnu infrastrukturu, izgradnju ulica, vodovoda, kanalizacije, igrališta... Kriterijumi u ocenjivanju predloga bili su strategija razvoja grada i prioriteti po pitanju akcionih planova u određenim oblastima – objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić. – U strukturi budžeta prihodi iznose 6.688.300.000 dinara, primanja su 366.560.000 dok je deo prenetih neutrošenih sredstava 227.516.000 dinara. Novina je da će JP i JKP u budžet grada dati 50 odsto dobiti a do sada je bilo 70 odsto. Što će tiče rashoda vodili smo se da ispunimo obaveze i nastavimo započete projekte i oni su identtični prihodima i primanjima.

Usvojen budžet za 2022. godinu

Predlog budžeta pohvaljuju i odbornici iz redova Saveza vojvođanskih Mađara.

- Budžet smo podržali jer iskreno smatramo da je odlično isplaniran, prateći tendencije iz ranijih godina vidimo da dolazi do povećanja budžetskih sredstava i tako će biti i u narednoj godini. Predvića se skromno povećanje, ali prema našim očekivanji,a ostvarenje će u toku godine biti dobro i biće u prilici da rebalansima usvajamo povećanje obima gradske kase – ističe Janoš Nagel, predsednik odborničke grupe SVM. – Vidimo rast privrede, poreza od zarade zaposlenih i to je dobar pokazatelj da Subotica ide napred.

Usvojen budžet za 2022. godinu

Zamerke na budžet iznela je odbornička grupa Pokret za građansku Suboticu čiji predsednik Miroslav Milojević tvrdi da je on bojažljivo planiran, da je mogao da bude na većem nivou kako bi se sredstva odvojila za strateške investicije.

- Nema dovoljno sredstava za njih, za investicije je opredeljeno 20 odsto novca, što je jako malo, a ostalo odlazi za potrošnju. Ima potrošački karakter i održaće „status kvo“, verovatno će biti realizovan jer nije bilo hrabrosti da se napravi iskorak prema strateškim investicijama – kaže Milojević, pohvaljujući uvođenje participativnog budžetiranja. – Naša odborinička grupa dala je šest predloga – da se obnovi zgrada Komande i da Istorijskom arhivu, da se izgradi vrtić i obdanište u Bajmoku, da se proširi Kireška ulica, da se izrade katastar voda i drva, kao i izrada elaborata za laki šinski prevoz . Ništa od toga nije prihvaćeno.

Usvojen budžet za 2022. godinu

12:22 - Prenos skupštinskog zasedanja iz Velike većnice je završen. U nastavku možete da pogledate snimak.

Izvor: Subotica.com
17. sednica Skupštine grada 17. sednica Skupštine grada 17. sednica Skupštine grada 17. sednica Skupštine grada 17. sednica Skupštine grada 17. sednica Skupštine grada 17. sednica Skupštine grada 17. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4780

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

stevan bakić

miroslav milojević

janoš nagel

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.