• Pregleda: 7068

Usvojen budžet grada za 2015. godinu

Odbornici su usvojili budžet za 2015. godinu na 27. sednici Skupštine grada. Budžet grada Subotice za narednu godinu iznosiće skoro 5,5 milijardi dinara, od čega su 500 miliona dinara sredstva iz kredita za izgradnju kolektorske mreže.
Usvojen budžet grada za 2015. godinu

Budžet za narednu godinu je oko 230 miliona dinara manji od ovogodišnjeg i trećinu prihoda u gradskoj kasi činiće sredstva od poreza na zarade, 32 odsto prihoda, što je za oko pet odsto manje u odnosu na ovu godinu.

Opozicija je kritikovala budžet za 2015. godinu i kao najveću zamerku iznela je što nisu uzeti u obzir makroekonomski pokazatelji koji govore o padu industrijske proizvodnje i padu društvenog bruto proizvoda. Pored toga, odbornici su zamerili što se izdvaja 32 miliona dinara za izgradnju pozorišta u Čantaviru iako još uvek nije završen subotički teatar u centru Grada. Smatraju da je bitnije da se u Čantaviru asfaltiraju ulice, a ne da se gradi pozorište. U izjavi za yueko Slavko Parać odbornik DS-a je istakao da sada nije vreme da se izdvoji 25 miliona za rasvetu na stadionu,za nastavak projekat video-nadzora i izradu novog Master plana Palića.

Gradonačelnik smatra da kritike nisu opravdane i da je neophodno da se ulaže u prigradska naselja. Istakao je da po prvi put republika ulaže 55 miliona dinara za nastavak radova na Narodnom pozorištu i da očekuje više stotina miliona dinara naredne godine za komunalne projekte.

Odbornici su razmatrali i o rešenje o cenama grejanja po novom tarifnom sistemu koji će Subotička toplana početi da primenjuje od nove godine. Građanima se isporučena toplotna energija više neće obračunavati kroz fiksini i varijabilni deo utroška, već će te stavke biti objedinjene. Cena grejanja će u stambenim objektima iznositi 8,1 dinar po kilovat času, dok će za poslovne potrošače biti oko 10 dinara po kilovat času. Nakon kratke rasprave odbornici su usvojili i ovu tačku.

Usvojen je i Program razvoja sporta Grada Subotice za period od 2015. do 2018. godine. Opšti cilj Programa je unapređenje i razvoj sporta u našem gradu kroz sistemsku, stratešku i organizacijsku brigu sa jasno određenim konkretnim merama za rešavanje problema u svim oblastima sporta.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

18
mali Odgovori
porez na dohodak sa poljoprivrednog zemljista se obracunava prema CENI PRODAJE IZ TRI ZADNJA KUPOPRODAJNA UGOVORA ,gospodo gradski oci ja kao vlasnik njive treba da platim procenat na OSTVARENI PRINOS SA NJIVE ,a ne procenat APSOLUTNOG PRENOSA !,nije bilo KUPOPRODAJE nego UBIRANJA LETINE SA NJIVA....POSTAVLJA SE PITANJE NA OKO 70000hektara njiva oko naseg grada to je razlika od oko 140 000 000 dinara gde ce te BEs
Vesko Odgovori
Da, cantavircima je prioritet pozoriste, kao i ostalim seoskim mesnim zajednicma, po uzoru
kako mi građani imamo lepo i moderno pzoriste, istina u rusevinama koje su ostale. A lepe
cigle odletele i pormenile boraviste, za vreme dominatne vlasti SVM, ciji nam predstavnici
sada drze predavanja, uz podrsku ostalih, brkatih i nebrkatih koalicionih partnera.
fsb Odgovori
srećna im 2015. zaslužili su...
Der Blauh Reiter Odgovori
Kako Dulić u Prozivku, tako ovi u Čantavir!
Vesko Odgovori
Nisam bas sve pratio, samo znam da nisam video zam. gradonacelnika. Mozda je malo
povređen, jer mu se po novom umanjuje i plata i penzija. To njemu ne stima, jer je
navikao da se njegova primanja uvecavaju, a ne smanjuju. Za sve ostalo ga nije briga.
Vesko Odgovori
Tokom cele ove godine niko od gradskih funkcionera i odbornika nije ni spomenio slucaj AGRO-
KOMBINATA SUBOTICA, pa ni bivsi glavni rukovodilac a sada celnik grada, od koga mali akcionari
najvise ocekuju, s obzirom na njegova poznanstva sa polticarima i organima vlasti, kao i sa pred-
stavnicima pravosuđa, kojima je takođe dobro poznat.
Ipak svim nasim funkcinerima SRETNA NOVA GODINA, uz savet da pripaze na konzumiranje hrane
i pica,mislim onim starijim-penzionerima i sa dubljim dzepom, jos pogotovo ako im bude za dzabe.
Sluga sive ekonomije Odgovori
Lepa Brena I njen orkestar Slatki Greh su ovo vec ispevali pre 25 godina :
TO TO TO, JE TO HAJDE SVI DA PEVAMO.....
earthworker Odgovori
ovi su se bas zaigrali.
loka Odgovori
a da li se gradjani pitaju nesto?!!! ne dam pare za pozoriste u cantaviru! ko je to smislio? maglai? te pare neka idu za pozoriste u subotici!!!! strasno! gradjani ajde da se bunimo!!! dosta je bilo cutanja! sta svi cute?! najvise sto uradimo je sto napisemo komentar na subotica.com a treba izaci na ulice!!!!
Milan024 Odgovori
Indijanci su JUCE, po 27. Put, plesali oko logorske vatre. Delili su osvojenih plen. Uz ples, pomno su pratili sta radi Veliki Manitu, u Cadjavoj Varosi, kako bi mu u svemu ugodili i zadovoljili njegov ego!!!!
Čantavirac Odgovori
Zaista ne znam šta će pozorište [*...*] stanovništvu Čantavira. Novo pozorište služiće skoro isključivo za političke skupove SVM-a.[*...*]
to je ta ekipa Odgovori
Fantastične ideje!! To je ono što je nedostajalo! Odvucite i ono malo cigli što ste sklepali u krater bivšeg subotičkog pozorišta za 7 godina, pravo u Čantavir a mi ćemo se igrati u toj rupi! Možemo i kuruze sadit u to , bogati! Ne treba ni Palić, napunićemo rupu vodom i praćkati se. Ipak Čantavir je velegrad za nas, pa predlažemo da se i gradska uprava sa svojim strašilima preseli i zaseda tamo. .... vas ko vas sastavi!
Marin Odgovori
Kakve Budale i Idioti nam vode grad nije ni čudo da svi mladi koji hoće perspektivu odlaze iz Uklete Subotice. Vlast nam je skroz kretenska i debilna i zaslužuje lečenje u Subotičkoj bolnici gde nema nikakvih uslova za tako nešto. Šta ste se uplašili građani od kritika. Zar će debili i dalje da Vam kroje sudbinu ?
stormwatch Odgovori
KLAP KLAP KLAP KLAP!

Samo vi gradite Chantavire na vodi i Burj Kalifu u Bajmoku, a Subotica ionako ima limit za visinu objekata u centru, sirem centru i na periferiji.

AUTOCENZURA
vlaho Odgovori
Ja sam u j.... šoku!!! kakvo pozoriste u cantaviru. Pa jesu oni normalni?!??? Ovo nema smisla. Pokrenuti neku građansku strategiju otpora ovim neznalicama, nacionalistima, lopovima i političkim nepismenjacima u vladajućoj koaliciji. Ovako nije bilo ni 90ih.
kohabtacija Odgovori
Zasedanje Skupštine grada završeno je bez minuta ćutanja za preminulu biv[u odbornicu Aidu Šabić.
Sramota
pajo Odgovori
Ako je budjet manji i 32 posto je porez od zarade vreme je da Gradonacelnik misli malo o gradjanima koji rade na crno mislim da insistira na tome da prijave svoje radnike u ducanima pekarama gradilistima itd!A i da malo pogleda kada nesto radi gradi iz nasih para da budu radnici investitora prijavljeni! Jer ranija praksa to nije bila kod Zutih a neverujem ni kod Naprednih!
CISI Odgovori
32miliona za pozoriste u Cantavir? pa to moze i za 1milion da se renovira????????? A ZASTO SE NE POSTAVE LEZECI POLICAJCI U CENTRU CANTAVIRA???? GDE SE VOZI 80KM/h, a ulice blatnjave................... Zasto se ne resava nesto po tom pitanju
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.