Komentara: 18
Pregleda: 7920
Foto

Usvojen budžet grada za 2015. godinu

30.12.2014. u 15:32h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici su usvojili budžet za 2015. godinu na 27. sednici Skupštine grada. Budžet grada Subotice za narednu godinu iznosiće skoro 5,5 milijardi dinara, od čega su 500 miliona dinara sredstva iz kredita za izgradnju kolektorske mreže.
Usvojen budžet grada za 2015. godinu

Budžet za narednu godinu je oko 230 miliona dinara manji od ovogodišnjeg i trećinu prihoda u gradskoj kasi činiće sredstva od poreza na zarade, 32 odsto prihoda, što je za oko pet odsto manje u odnosu na ovu godinu.

Opozicija je kritikovala budžet za 2015. godinu i kao najveću zamerku iznela je što nisu uzeti u obzir makroekonomski pokazatelji koji govore o padu industrijske proizvodnje i padu društvenog bruto proizvoda. Pored toga, odbornici su zamerili što se izdvaja 32 miliona dinara za izgradnju pozorišta u Čantaviru iako još uvek nije završen subotički teatar u centru Grada. Smatraju da je bitnije da se u Čantaviru asfaltiraju ulice, a ne da se gradi pozorište. U izjavi za yueko Slavko Parać odbornik DS-a je istakao da sada nije vreme da se izdvoji 25 miliona za rasvetu na stadionu,za nastavak projekat video-nadzora i izradu novog Master plana Palića.

Gradonačelnik smatra da kritike nisu opravdane i da je neophodno da se ulaže u prigradska naselja. Istakao je da po prvi put republika ulaže 55 miliona dinara za nastavak radova na Narodnom pozorištu i da očekuje više stotina miliona dinara naredne godine za komunalne projekte.

Odbornici su razmatrali i o rešenje o cenama grejanja po novom tarifnom sistemu koji će Subotička toplana početi da primenjuje od nove godine. Građanima se isporučena toplotna energija više neće obračunavati kroz fiksini i varijabilni deo utroška, već će te stavke biti objedinjene. Cena grejanja će u stambenim objektima iznositi 8,1 dinar po kilovat času, dok će za poslovne potrošače biti oko 10 dinara po kilovat času. Nakon kratke rasprave odbornici su usvojili i ovu tačku.

Usvojen je i Program razvoja sporta Grada Subotice za period od 2015. do 2018. godine. Opšti cilj Programa je unapređenje i razvoj sporta u našem gradu kroz sistemsku, stratešku i organizacijsku brigu sa jasno određenim konkretnim merama za rešavanje problema u svim oblastima sporta.

Izvor: RTV Yueco
27. sednica Skupštine grada 27. sednica Skupštine grada 27. sednica Skupštine grada 27. sednica Skupštine grada 27. sednica Skupštine grada 27. sednica Skupštine grada 27. sednica Skupštine grada 27. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 7920

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

budžet

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

velika većnica

gradski budžet

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.