• Pregleda: 3202

Uspešan nastup mladih hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu

Uspešan nastup mladih hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu

U Sarajevu je proteklog vikenda održan tradicionalni međunarodni turnir "Happy hockey days 2016" za najmlađe hokejaše i hokejašice koji je okupio ekipe iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

U pratećem programu HK Spartak sa svojom selekcijom U12 odigrao je dve prijateljske utakmice sa domaćinom, a održan je i tzv GIRLS JUMBEREE, revija ženskog hokeja na kojem je učestvovalo ukupno oko 45-50 igračica iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a koje su bile podeljene u tri ekipe, i koje su odigrale po principu svako sa svakim po jednu utakmicu, u subotu i u nedelju.

Selekcija U9 (igrači do 9 godina, rođeni 2007. i mlađi) su na turniru u Sarajevu odigrali ukupno 8 utakmica i zabeležili čak 6 pobeda i 2 nerešena susreta (2:2 Vs Partizan I , odnosno 0:0 Vs NS Stars), što je na kraju bilo dovoljno za 2 mesto na turniru u konkurenciji 9 ekipa.

Ova generacija je konačno ušla u pravu takmičarsku formu i još jednom potvrdila svoj kvalitet, jer je i utakmicama koje su završene bez pobednika bila dominantna, ali jednostavno nije mogla da do kraja slomi otpor protivnika. Na kraju je gol razlika bila ta koja je odlučivala o konačnom plasmanu.

Za Spartak U9 su nastupili: Konakov Novak, Lulić Marko, Vučinić Vasilije, Kuntić David, Pećerić Slaven, Hajdu Mark, Bem Karlo, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Prčić David, Nađ Mateja i Benčić Mihajlo. Trener: Le Sieur Maximilian i Brestovac Uroš.

Selekcija U11 je zabeležila ukupno 5 pobeda, 3 nerešene i samo 1 poraz na ukupno 9 utakmica odigranih u 2 dana, što je na kraju bilo dovoljno za plasman na 3.mesto, što takođe predstavlja izuzetan uspeh još jedne generacije hokejaša, a koji već duži niz godina pariraju rame uz rame sa najjačim klubovima u regionu, bez obzira na drastične uslove za treniranje između klubova. Velika požrtvovanost i zalaganje svih igrača tokom celog turnira je doprinela zasluženoj medalji i pobedničkom postolju.

Za Spartak U11 su nastupili: Đukanović Luka, Kostić Luka, Pećerić Petar, Kiš Matej, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Vučić Aleksa, Bukvić Nikita i Rajković Martin. Trener: Brestovac Uroš i Le Sieur Maximilian.

Na pomenutom turniru su takođe još jednom imali svoje okupljanje i nastup ekipa GIRLS SERBIA, i to u selekcijama U10 i U12, a koje su nastupile sa godinu dana mlađim dečacima u konkurenciji. Ovaj potez, čiji je inicijator Spartak, se još jednom pokazao kao pun pogodak, jer je ekipa devojčica predstavljala pravi hit i oduševljenje na celom turniru, a dodatno su zabeležile i lepe rezultatske uspehe. Ove dve ekipe su bile sastavljene od devojčica čiji su matični klubovi NS Stars, Vojvodina, Partizan i Spartak, a kao treneri sa njima na ovom turniru su radili Uroš Brestovac (Spartak) i Viktor Čengeri (Vojvodina).

Iz Spartak za ekipu GIRLS SERBIA su nastupili: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vinčić Smiljana, Hajdu Nikolett, Sekulić Elena, Stantić Sara, Milodanović Ana, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija i Rac Sabo Hanna. Kao "ispomoć" za ekipu devojčica su nastupili i dva golmana iz Subotice, Varga Adam i Sabo Rac Albert.

Pored svojih utakmica na turniru, ekipa Spartak U12 (sastavljena od igrača iz U11 i U9) je odigrala i 2 prijateljske utakmice sa domaćinima, HK Vukovi/Sarajevo, i zabeležila jedan nerešen rezultat (2:2) i jednu pobedu (0:3).

U obe utakmice Spartak je stvarao veći broj kvalitetnijih prilika za gol, ali u prvom meču, posle dugačkog puta, nije mogao do konačne pobede, dok su u drugom meču svo vreme kontrolisali utakmicu i zasluženo pobedili. Ono što posebno treba istaći sa ove dve utakmice jeste nastup 5 igrača (Kuntić David, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Vučinić Vasilije i Hajdu Mark)  iz selekcije U9 (igrači rođeni 2007. godine) koji su bez ikakvog respekta i sa punim srcem izašli na teren sa 3 godine starijim protivnikom, i maksimalnom borbenošću, kolektivnom igrom i izgaranjem na terenu pobrali simpatije svih prisutnih u Olimpijskoj hali "Zetra".

Za Spartak U12 su nastupili: Đukanović Luka, Kostić Luka, Pećerić Petar, Kiš Matej, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Sekulić Elena, Miklenović Mellanija, Stantić Dario, Bukvić Nikita, Vučić Aleksa, Rajković Martin, Kukaras Luka, Kuntić David, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Vučinić Vasilije i Hajdu Mark. Trener: Brestovac Uroš i Le Sieur Maximilian. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
*** Odgovori
Bravo momci i devojke. Nole je najbolji!
deedee Odgovori
Bravo za klince koji nisu izgubili ni jednu jedinu utakmicu na ovom turniru!
A bravo i za sve ostale koji su se igrom zabavili!

Dajte neki šator da razapnemo nad stadionom malih sportova!
horatio caine Odgovori
dugo godina sam igrao hokej , ali ovo definitivno nije sport za cure.....kao emancipacija....nije ovo za cure, kao sto nesto nije za muske....i to je to.
logika Odgovori
dzaba svi uspesi kada toj deci na sred februara prestaje SEZONA zbog visokih temperatura i puno padavina... ovo nema nigde... oni samo rezultate donose ma gde se pojavili, a nema grada, nemasponzora ko bi im obezbedio i uslove za rad i za psotizanja tih rezultata...

sramota za Suboticu!!!!

stvarno sto neko kaze, barem sator, par velikih kisobrana da se obezbedi iznad tog malog stadiona
Radnik Odgovori
Ima tu i druge dece koja zaslužuju da se spomenu: Kuntić, Slaven, Mateja, Karlo, Ognjen, Ana, Melanija, Filip, Relja, Marton, Mihajlo, Nikita, Luka, Dominik, Vasilije, Gubičak, Petar.......... I SVI SU ONI DOBRI I NAJBOLJI!!!!!!!!!! Nije u redu od te dece nikoga izdvajati.
Ana Odgovori
Svaka Cast deci, trenerima i roditeljima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.