• Pregleda: 4394

Uspeh studenata VTŠ-a na programerskom Hackathonu

Uspeh studenata VTŠ-a na programerskom Hackathonu

Krovna organizacija mladih u saradnji sa Udruženjem studenata informatike FONIS organizovala je 4. i 5. marta Safety Code Hackathon u prostorijama Biznis inkubatora Gnezdo u Beogradu. Ovaj hakaton je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

Na hakaton su se plasirale 7 ekipa. Učesnici su imali priliku da kroz korisno i nezaboravno iskustvo primene svoje programerske veštine na realan problem bezbednosti mladih. Timovi su imali 24 časa da kreiraju aplikaciju koja će pomoći pri rešavanju problema vanrednih situacija, ekološke bezbednosti, bezbednosti u saobraćaju, bezbednosti na internetu ili neke druge oblasti koja ima veliki bezbedonosni značaj.

Tim studenta treće godine informatike sa Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici pod imenom "Fatal Error" zauzeo je treće mesto i na taj način se plasirao u dalje takmičenje koje će se održati 2. aprila u prostorijama FON-a u Beogradu.

Subotički tim je razvio multiplatformsku web aplikaciju koja omogućuje korisnicima da preko anonimnog četa kontaktiraju stručno lice koje može pružiti odgovarajuću pomoć. Tim "Fatal Error" čine: Bojana Ćupurdija, Dražen Buljovčić, Kristijan Kanalaš i Ivan Marоvić.

Najbolja tri tima će imati mesec dana da detaljnije razviju svoju ideju, na osnovu sugestija mentora i žirija, nakon čega će biti odabran pobednik i najbolja aplikacija će biti dostupna na Internetu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
sloba958 Odgovori
Čestitam
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.