Komentara: 2
Pregleda: 7713

Uspeh naših učenika na izložbi inovacija, održanoj u Zagrebu

22.06.2016. u 16:48h
Izvor: TV Subotica
Član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja, Blaško Stantić, uručio je danas priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola, za ostvarene rezultate na 16. Izložbi inovacija učenika zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenata sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Inova-mladi 2016“, koja je održana u Zagrebu.
Uspeh naših učenika na izložbi inovacija, održanoj u Zagrebu

Inova-mladi je tradicionalna izložba dostignuća mladih zagrebačkih inovatora koja se od 2001. godine svake godine održava prve subote u maju. Izložba okupljan sve generacije od predškolskog uzrasta pa do studenata, uz učešće inovatora iz skoro svih država stare Jugoslavije. Ove godine izložba je okupila čak 465 izlagača koji su predstavili oko 400 inovacija, uglavnom u tehničkim predmetima, ali su se mogle videti i novine iz svih ostalih programa. Naš grad već petu godinu za redom učestvuje na ovom takmičenju.

Uspeh naših učenika na izložbi inovacija, održanoj u Zagrebu

Uspeh naših učenika na izložbi inovacija, održanoj u Zagrebu

Ivan Jurić, predsednik Saveza udruga pedagoga tehničke kulture grada Zagreba: „Pokrenuli smo ovu saradnju, pre nekoliko godina, koja se svake godine sve više razvija, posebno na zadovoljstvo dece koja su iz Subotice i okolnih mesta, bila u Zagrebu. Deca su se izuzetno predstavila na Izložbi inovacija, svojim radovima i ponašanjem. Dodela nagrada je bila par nedelja, nakon takmičenja, pa smo odlučili da bi bilo dobro da delegacija iz grada Zagreba dođe i lično uruči deci osnovnih i srednjih škola zaslužene medalje.“

Suboticu su ove godine u Zagrebu, predstavljali učenici iz Tehničke škole „Ivan Sarić“, i osnovnih škola „Matija Gubec“,  „Kizur Ištvan“,  „Ivan Milutinović“ i  „Matko Vuković“.

Mirko Radiša, predsednik Društva nastavnika tehničkog „Mihajlo Pupin“ Subotica: „Deca su, uz pomoć mentora, postigla dobre rezultate. Osvojeno je šest zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje.“

Uspeh naših učenika na izložbi inovacija, održanoj u Zagrebu

Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja: „Grad je taj koji stvara uslove da bi saradnja, kako osnovnih tako i srednjih škola, mogla da se odvija na dobrobit učenika. Upravo je „Inova-mladi 2016“, pružila mogućnost mentorima i profesorima da razmene svoja znanja i iskustva, a učenicima ovo predstavlja jedan dodatan uspeh u daljem školovanju.“

Sve zlatne inovacije kvalifikovale su se za nacionalnu izložbu INOVA Zagreb, a najviše rangiranim inovacijama dodjeljene su i posebne nagrade - izlaganje na velikim međunarodnim izložbama inovacija u Londonu, Moskvi, Pittsburgu i  Kuala Lumpuru.

Izvor: TV Subotica
Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016” Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016” Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016” Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016” Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016” Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016” Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016” Uručenje priznanja učenicima učesnicima izložbe "Inova-mladi 2016”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7713
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.