Komentara: 9
Pregleda: 3130

Uskoro rampa za invalide kod zgrade ZZJZ

10.06.2014. u 14:49h
Izvor: RTV City
Izgradnja rampe za osobe sa invaliditetom uskoro će početi kod zgrade Zavoda za javno zdravlje. Zahvaljujući dobroj saradnji i podršci od strane lokalne samouprave, Udruženje građana „Centar za pravi život“ dobilo je sredstva za sufinansiranje ovog projekta putem konkursa koji je raspisalo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike.
Uskoro rampa za invalide kod zgrade ZZJZ

U toku je pribavljanje neophodne dokumentacije i proces raspisivanja Javne nabavke, nakon čega će se otpočeti realizacija projekta. Inače, zgrada Zavoda za javno zdravlje samo je jedan od objekata u našem gradu koi nema pristup osobama sa invaliditetom.

Problem sa pristupom zgradi pomenute zdravstvene institucije, osobe sa invaliditetom u našem gradu imaju skoro dvadeset godina, a i trenutni uslovi transporta nepokretnih su veoma nezadovoljavajući. Bilo je slučajeva da su medicinski radnici morali da izađu napolje, kako bi uzeli određene uzorke od naših nepokretnih sugrađana. Zahvaljujući saradnji i podršci od strane resora za socijalnu zaštitu, uskoro će biti izgrađena rampa za invalide kod zgrade Zavoda za javno zdravlje.

Uskoro rampa za invalide kod zgrade ZZJZ

Udruženje građana „Centar za pravi život“ apliciralo je početkom marta na projekat Ministarstva rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova. Konkurs je bio veoma složen, prvenstveno zbog obimne dokumentacije, ali je saradnjom sa čelnicima grada prijava za konkurs kompletirana, a sredstva za sufinansiranje ovog projekta, su odobrena i prebačena na račun udruženja.

Grad Subotica pomogao je projekat izgradnje rampe za invalide sa 100.000 dinara, a određena sredstva iz donatorskih sredstava obezbeđena su od strane samog udruženja.

U toku je pribavljanje neophodne dokumentacije i proces raspisivanja Javne nabavke, nakon čega će se otpočeti izgradnja rampe. Inače, zgrada Zavoda za javno zdravlje samo je jedan od objekata u našem gradu koji nema pristup osobama sa invaliditetom.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3130
Povezane teme

milimir vujadinović

rampa za invalide

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.