• Pregleda: 4016

Uskoro poziv za Javne radove

Narednih dana će biti objavljen javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje za Javne radove, kažu u ovoj službi. Nakon objavljivanja javnog poziva na sajtu NSZ-a, zainteresovane institucije imaju 30 dana da dostave kompletnu projektnu dokumentaciju u NSZ.
Uskoro poziv za Javne radove

U toku 2012. godine, sredstva u iznosu od 32 miliona dinara bila su izdvojena za tri javna poziva, a u NSZ-u očekuju isti iznos sredstava i u 2013-oj.

Javni radovi predstavljaju jednu od mera aktivne politike zapošljavanja, koja se na području Subotice, realizuje od 2006. godine. U 2012. godini, odobrena su 23 projekta Javnih radova i na taj način je 178 Subotičana privremeno rešilo problem nezaposlenosti. Jedan od preduzeća koje je radnike privremeno zapošljavalo preko Javnih radova je JKP "Čistoća i zelenilo".

U toku prošle godine, realizovana su 3 javna poziva. Prvi je bio početkom prošle godine pozivom NSZ, potom je usledio sajam zapošljavanja osova sa invaliditetom, pa i javni poziv za Javne radove za osobe sa invaliditetom, a kasnije je tokom godine i grad Subotica zajedno sa pokrajinskim Sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a uz podršku Subotičke filijale NSZ imao i lokalne javne radove. U tim okvirima će NSZ delovati i u 2013-oj godini.

U NSZ-u kažu da rade na pružanju podrške lokalnoj samoupravi i pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova kako bi se realizovao lokalni poziv za javne radove. U 2013. godini je predviđeno 5 miliona dinara za lokalne Javne radove.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

3
Vesko Odgovori
Sta je tu lose na ovu vest.Nadam se da nije samo obecanje i izmisljotina.
robin Odgovori
Više radnih mesta bi trebalo finansirati ya javne radove da ne pričam i to samo sa vezom možeš dobiti
lakumity103 Odgovori
"U 2013. godini je predviđeno 5 miliona dinara za lokalne Javne radove" a opstinari potrose 40 puta vise za licne potrebe.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.