Komentara: 3
Pregleda: 4249

Uskoro poziv za Javne radove

08.03.2013. u 17:25h
Izvor: RTV Yueco
Narednih dana će biti objavljen javni poziv Nacionalne službe za zapošljavanje za Javne radove, kažu u ovoj službi. Nakon objavljivanja javnog poziva na sajtu NSZ-a, zainteresovane institucije imaju 30 dana da dostave kompletnu projektnu dokumentaciju u NSZ.
Uskoro poziv za Javne radove

U toku 2012. godine, sredstva u iznosu od 32 miliona dinara bila su izdvojena za tri javna poziva, a u NSZ-u očekuju isti iznos sredstava i u 2013-oj.

Javni radovi predstavljaju jednu od mera aktivne politike zapošljavanja, koja se na području Subotice, realizuje od 2006. godine. U 2012. godini, odobrena su 23 projekta Javnih radova i na taj način je 178 Subotičana privremeno rešilo problem nezaposlenosti. Jedan od preduzeća koje je radnike privremeno zapošljavalo preko Javnih radova je JKP "Čistoća i zelenilo".

U toku prošle godine, realizovana su 3 javna poziva. Prvi je bio početkom prošle godine pozivom NSZ, potom je usledio sajam zapošljavanja osova sa invaliditetom, pa i javni poziv za Javne radove za osobe sa invaliditetom, a kasnije je tokom godine i grad Subotica zajedno sa pokrajinskim Sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a uz podršku Subotičke filijale NSZ imao i lokalne javne radove. U tim okvirima će NSZ delovati i u 2013-oj godini.

U NSZ-u kažu da rade na pružanju podrške lokalnoj samoupravi i pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova kako bi se realizovao lokalni poziv za javne radove. U 2013. godini je predviđeno 5 miliona dinara za lokalne Javne radove.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4249
Povezane teme

NSZ Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.