Komentara: 14
Pregleda: 6534
Foto

Uskoro novi radovi na vodovodnoj mreži

26.07.2016. u 11:34h > 14:59
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj kući danas je potpisan ugovor između Grada Subotice, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i izvođača radova “Geo inžinjering BGP” o realizaciji projekta bušenja i opremanja dva bunara na Centralnom gradskom kompleksu vodosnabdevanja - Vodozahvat 2.
Uskoro novi radovi na vodovodnoj mreži

Vrednost radova je 329.593 evra, radovi će početi u oktobru, a kako je planirano, trajaće šest meseci.

Investicija je deo Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice koji treba da obezbedi dovoljne količine vode za MZ Novi Grad, Mali i Veliki Radanovac i Palić, kao i za industrijsku i trgovačku zonu.

- Da bi se realizovala jedna od najvećih infrastrukturnih investicija još 2012. godine uzet je zajam od 11 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj. U dosadašnjim postupcima izbora izvođača radova putem javnog tendera obezbeđena je ušteda od dva miliona evra i ta sredstva u dogovoru sa EBRD usmerena su na dodatno pospešivanje tehničkih i tehnoloških kapaciteta vodovoda -   podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Do kraja ovog meseca, realizovaće se prve dve faze Projekta, a dosada je izgrađen Kolektor dva i sedam, Centralni magistralni vodovod i povez istočnog i zapadnog kraka magistralnog vodovoda.

Po rečima Valerije Tot Godo, direktorke JKP „Vodovod i kanalizacija“, ova investicija će povećati kapacitet bunara na Vodozahvatu 2 i dva nova bunara uticaće da grad ima jedan stabilan sistem u obezbeđivanju neophodne količine vode.

- Ako sada želimo da napravimo presek koliko smo do sada trošili od tih 11 miliona evra, nama je još ostalo oko milion evra uštede, i naravno ostatak smo ostavili za izgradnju fabrike vode – objasnila direktorka Tot Godo.

Na izuzetno zahtevne uslove javnog međunarodnog tendera po standardima EBRD, odgovorio je konzorcijum oko domaće firme „Geo inžinjering BGP” iz Beograda.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 6534
Povezana vest
Povezane teme
jkp vodovod subotica jkp vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija vodovodna mreža bogdan laban radovi na vodovodnoj mreži valerija tot godo potpisivanje ugovora
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.