• Pregleda: 6465

Uskoro novi radovi na vodovodnoj mreži

U Gradskoj kući danas je potpisan ugovor između Grada Subotice, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i izvođača radova “Geo inžinjering BGP” o realizaciji projekta bušenja i opremanja dva bunara na Centralnom gradskom kompleksu vodosnabdevanja - Vodozahvat 2.
Uskoro novi radovi na vodovodnoj mreži

Vrednost radova je 329.593 evra, radovi će početi u oktobru, a kako je planirano, trajaće šest meseci.

Investicija je deo Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice koji treba da obezbedi dovoljne količine vode za MZ Novi Grad, Mali i Veliki Radanovac i Palić, kao i za industrijsku i trgovačku zonu.

- Da bi se realizovala jedna od najvećih infrastrukturnih investicija još 2012. godine uzet je zajam od 11 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj. U dosadašnjim postupcima izbora izvođača radova putem javnog tendera obezbeđena je ušteda od dva miliona evra i ta sredstva u dogovoru sa EBRD usmerena su na dodatno pospešivanje tehničkih i tehnoloških kapaciteta vodovoda -   podsetio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Do kraja ovog meseca, realizovaće se prve dve faze Projekta, a dosada je izgrađen Kolektor dva i sedam, Centralni magistralni vodovod i povez istočnog i zapadnog kraka magistralnog vodovoda.

Po rečima Valerije Tot Godo, direktorke JKP „Vodovod i kanalizacija“, ova investicija će povećati kapacitet bunara na Vodozahvatu 2 i dva nova bunara uticaće da grad ima jedan stabilan sistem u obezbeđivanju neophodne količine vode.

- Ako sada želimo da napravimo presek koliko smo do sada trošili od tih 11 miliona evra, nama je još ostalo oko milion evra uštede, i naravno ostatak smo ostavili za izgradnju fabrike vode – objasnila direktorka Tot Godo.

Na izuzetno zahtevne uslove javnog međunarodnog tendera po standardima EBRD, odgovorio je konzorcijum oko domaće firme „Geo inžinjering BGP” iz Beograda.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
wiena Odgovori
Znaci na vodovodnim mrezama se zgrce lova...koji je god dosao,prvo je vodovod radio,a nijedan ga nije zavrsio....sram vas bilo
balfasz Odgovori
A kada ce voda stici i na makovu 7micu???
vojo Odgovori
Mnogo ce znaciti za sve gradjane Subotice i Palica.
Mila Odgovori
Ono sto je obecano, to se i ispunjava, nastavlju se i zavrsavaju zapoceti projekti! Veoma je bitno da jedna urbana sredina bude kompletno obezbedjena vodovodnom mrezom, odnosno da postoji izgradjen vodovodni sistem.
Bojan Odgovori
Ovi ce zavrsiti! Zivi bili pa videli.
Wasermaster Odgovori
Novo rukovodstvo je veoma ozbiljno pristupilo izvrsavanju svojih zadataka za koje se dobili mandat.Ovakvi projekti predstavljaju kontinuitet iz vremena bivse vlasti ali su korisni i nadzivece sve vlasti u interesu gradjana.Moze samo da nas raduje dinamika kojom se odvijaju procesi u gradu jer postoji cvrsta resenost novog gradskog rukovodstva da se uslovi zivota u gradu poboljsaju.Sama dinamika radova ce zavisti od struke jer politicka volja postoji.
panonski čamac Odgovori
Krenuli botovi... ajde ljudi, imajte milosti...
Pajo Odgovori
E puca mi vec glava<vic> od ovih sto su bili na obuci u Koreji!!!!
pokojni Toza Odgovori
???? Waser rukovodstvo je staro!!! Valika je bila i ostala direktor,a oni su finansijeri i projektanti
dana Odgovori
Ono sto je obecano, to se i spunjava...ovo je veoma vazan projekat za Suboticu!
xxxyyy Odgovori
Stvarno nemam reči....umesto da proširuju vodovodnu mrežu po delovima grada koji nemaju vodu oni pojačavaju vodu onima koji već imaju.Da li je moguće da u 2016 godini delovi grada koji su udaljeni 2 km od gradske kuće nemaju vodu i kanalizaciju.........biće jednom na sveto nikada.
buzdovan Odgovori
Taman sam hteo botovima da finansiram sendviče i vodu ali vidim nisu gladni ni žedni. Veoma su aktivni po ovoj vrućini. A sto se tice vode planiram i postojeci priključak da odjavim. Računi za vodu su nam kao da slavinom teku koka kola i fanta...
Vesko Odgovori
Opet bez pose a hocete u Evropu, halo bre. Kad ce te se aktivirati na resavanju kriminala u gradu?
city woman Odgovori
Još ako se izgradi i regionalna deponija koja je obećana od pre cca 10 godina, ali najbolje je ići redom, ima šta da se radi...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.