Komentara: 9
Pregleda: 10773
Foto

Uskoro nova fasada na zgradi Tehničke škole

17.06.2016. u 11:32h > 18:14
Izvor: Subotica.com
U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ danas je potpisan Ugovor o javnoj nabavci za izvođenje prve faze radova na sanaciji i adaptaciji zgrade škole, za šta je iz pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja izdvojeno 30 miliona dinara.
Uskoro nova fasada na zgradi Tehničke škole

Ugovor o početku radova potpisali su direktor škole Ivan Bajić i Alen Redžić, direktor građevinske firme „Somborelektro“, koja će izvršiti dogovorene radove na uređenju fasade. Susretu su prisustvovali i Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i gradonačelnik Jene Maglai.

- Objekat je spomenik kulture, izgrađen 1912. godine u stilu secesije kao upravna zgrada Mađarske železnice. Osim adaptacije posle 1945. godine, kada je oštećena zbog bombardovanja, zgrada nikada nije obnavljana – objasnio je Ivan Bajić, direktor Tehničke škole. - Prošle godine smo konkurisali i dobili 40 miliona dinara, ali je javna nabavka pokazala da za prednji deo treba manje novca. Ponuda somborske firme bila je 26 miliona dinara, imali smo problema sa procedurom, i posle dve žalbe Republička komisija za javne nabavke donela je odluku u njihovu korist. Radovi počinju u  u julu i rok za završetak je 350 dana.

Podsetimo, pre 14 godina građevinska inspekcija je upozorila da su zbog oronule fasade, čiji delovi otpadaju, ugroženi đaci, profesori, ali i svi prolaznici. Međutim, za to niko nije mario do pre tri godine kada su u znak protesta škola i roditelji zabranili deci da idu na nastavu. Od tada se situacija pomerila sa mrtve tačke, ali prilično sporo. Za početak zgrada je obezbeđena, a sada će ona konačno dobiti novo lice.

Uskoro nova fasada na zgradi Tehničke škole

- Sa problemom bezbednosti subotičkih srednjoškolaca upoznat sam od 2013. godine i najveći problem je bio nedostatak projektno – tehničke dokumentacije. Uprava za kapitalna ulganja opredelila je 30 miliona dinara i mi ćemo nastaviti da pomažemo dok se problem ne reši u potpunosti – istakao je Nebojša Milenković. - Objekat nije samo obrazovna ustanova već i spomenik kulture po kome je Subotica prepoznatljiva.

Po rečima gradonačelnika Jenea Magalija, ovim radovima posao neće biti potpuno gotov i rukovodstvo škole treba da konkuriše i za dodatna sredstva, za obnovu dvorišne i bočnih fasada

- Ova fasada već više decenija predstavlja problem za grad, a ovo je jedan ozbiljan poduhvat koji će biti rešen posle dugog niza godina – dodao je Maglai. - Došli smo do faze, kada će za dve ili tri nedelje početi radovi na izvođenju, a u roku od godinu dana treba da se završi rekonstrukcija glavne fasade.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole Potpisivanje Ugovora o renoviranju škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 10773
Povezane teme

jene maglai

renoviranje

tehnička škola ivan sarić

nebojša malenković

potpisivanje ugovora

uprava za kapitalna ulaganja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.