Komentara: 8
Pregleda: 5494

Uskoro i avioni prolaze centrom grada

23.12.2012. u 21:25h
Novom Gradskom odlukom od 1. juna 2013. godine svi inostrani avioni koji preleću preko Subotice moraće da slete na Beogradski put, na deonici između Zlatne Lipe kod Prozivke i mesare Matijević (preko puta one srušene zgrade, pre krivine kod vatrogasaca).
Uskoro i avioni prolaze centrom grada

Ovakva odluka doneta je jer je Uprava carina već nekoliko puta specijalnim aparatom, koji je konstruisao Subotičanin u penziji, uvidela da se u avionima često švercuje kerozin, koji se skriva u rezervoare. Ovaj način krijumčarenja nije otkriven nigde u svetu i carina u Subotici će biti prva koji će pokušati ovome stati na put. Tim povodom naš grad će ovih dana posetiti i nemačka kancelarka, za koju su visoki funkcionir Republike i Grada spremili iznenađenje, rekavši joj da se radi o istorijskom otkriću, ali detalje nisu želili da joj otkrivaju.

Zarad lakšeg sletanja aviona, u toku je izrada novog Plana detaljne regulacije, do kojeg je naša redakcija došla. S obzirom na to da plan još uvek nije završen, otkrivamo vam detalje koje smo videli.

Po novom planu, rušiće se prvi red zgrada na Prozivci, gledano sa Beogradskog puta, dok će Zlatna Lipa ostati, zbog lakše orijentacije pilota. Uz to moramo dodati da su projektanti mislili i na ekonomsku isplativnost, pa će svim putnicima za vreme carinjenja biti služen burek. Sudeći po tome koliko Turaka, Roma i drugih gastarbajtera posećuje pomenutu Lipu zarad bureka, stručnjaci su procenili da je ovo pun pogodak. Sa druge strane, ukoliko niko od putnika u avionu sa sobom nema šteku cigara, Balanttines i nešto novca, lako može doći do dužeg zastoja na carini (vandredna kontrola) pa će putnici morati da odsednu u Hotelu Patrija, što dodatno puni budžet grada.

S obzirom na to da je Srbija pravna zemlja, a pred Zakonom su svi isti, avioni će kao i druga prevozna sredstva u Srbiji, od 1. novembra pa do 1. marta smeti da sleću samo sa zimskim gumama, jer je Beogradski put u tom periodu klizav. U suprotnom, pripadnici Saobraćajne policije oštro će kažnjavati pilote i kopilote aviona.

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 5494

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.