Komentara: 2
Pregleda: 2343

Kuda za smak Stare godine?

23.12.2012. u 19:26h
Bliži se smak Stare godine, za one koji ga slave po Gregorijanskom kalendaru, a mnogi su već uveliko u smakastičnoj euforiji. Iskoristili smo priliku da pitamo Subotičane gde će za smak Stare godine i koja su njihova očekivanja kada se za par dana kalendar "resetuje".
Kuda za smak Stare godine?

Većina Subotičana će smak Stare godine provesti skromno po kafićima i kafanama u blizini najbližih prolaznika, ne davajući tome preveliki značaj iz razloga što od smaka Stare godine ne očekuju ništa spektakularno, više ih interesuje šta će se desiti posle i da li će tog 1.1.2013. godine Subotica izgledati isto ili će sve biti samo ružan san.

Jedan deo Subotičana na privremenom radu u dijaspori, nakon nekoliko godina sprečenosti da posete svoj rodni kraj, ovih dana došli su u Suboticu i bili su generalno iznenađeni kako je grad sistematski preuređen i modernizovan, kako je sada pravi lepak za turiste. Kako kažu oduševljeni su lokalnom ponudom ugostiteljskih objekata na Korzu počevši od Yu Festa, koji je trenutno u fazi renoviranja, preko Kanzasa, BG pivnice, Venta, Tifanija, Kluba umetnika, Bečkog restorana pa sve do kafane Tri šešira, Gradske pivnice i Antikvarijuma. Zaista ponuda je velika, samo se treba odlučiti.

U gradu osim baruta petardi se oseća još i duh smakastičnog raspoloženja, neki užurbano koriste poslednje dane pred smak Stare godine da se obezbede masnoćom i ostalom kaloričnom hranom koja se tradicionalno upražnjava tokom decembra, a ne sumnjamo i upražnjavaće se nakon smaka Stare godine po tradicionalnim Slavskim gozbama. Sa druge strane ima dosta onih koji nisu toliko bili iznenađeni nadolazećim smakom Stare godine koliko nisu bili u mogućnosti da ga prikladno dočekaju i obeleže pa će isti uz mnogo skromniju atmosferu provesti uz knjigu, televizor i/ili lajkujući tuđe statuse na Fejsbuku.

Jedan deo Subotičana, uglavnom mlađa populacija u tinejdžerskom dobu, poslednjih par dana pred smak Stare godine provešće ponavljajući gradivo iz škole.

Kao što je bilo i za očekivati, Subotica je većinski spremna za smak Stare godine. Za sve ostale koji su u dilemi organizovan je doček smaka Stare godine na centralnom gradilištu. Očekuje se poseta velikog broja nevidljivih turista iz zapadnih ekonomski razvijenih država koje tradicionalno u skladu sa svojom kulturom ne obeležavaju ovaj smak.

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2343

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.