Komentara: 35
Pregleda: 8398

Usaglašeni termini za plivače, roditelji zadovoljni, a PK "NUN" napušta Suboticu?

18.11.2012. u 14:09h
Danas je održana vanredna skupština Plivačkog kluba “Spartak” u velikoj sali Nove opštine, povodom rešavanja problema funkcionisanja Kluba.
Usaglašeni termini za plivače, roditelji zadovoljni, a PK "NUN" napušta Suboticu?

Povod za sazivanje današnje vanredne skupštine PK "Spartak" bila je problematika vezana za usaglašavanje termina na bazenu SRC "Prozivka" i na bazenu u Dudovoj šumi.

Tenziju i negodovanje roditelja čija deca treniraju plivanje u PK "Spartak" izazvao je događaj koji se desio u sredu, 14. novembra, gde je roditeljima i deci koja su došla na trening plivanja od strane obezbeđenja SRC "Prozivka" saopšteno da ne mogu da uđu na bazen. 

Po rečima Nemanje Simovića i čelnih ljudi PK "Spartak", ta situacija nije trebala da se desi i predstavljala je jedan nesporazum u danima u kojima traje proces usaglašavanja termina korišćenja prostora bazena za treninge i plivačkog i vaterpolo kluba "Spartak" i plivačkog kluba "NUN", kao i slobodnih termina za korišćenje bazena za građanstvo.


Pištaljka! "čuda čini" :)

Roditelji koji su sa decom došli na bazen "Prozivka" su burno reagovali na pomenuti događaj i na svoje nezadovoljstvo i javno ukazali postavljajući Pištaljku! na našem sajtu. Navedena Pištaljka! je za veoma kratko vreme postala jedna od najčitanijih i najkomentarisanijih Pištaljki! postavljenih na sajtu (preko 5.000 pregleda i preko 100 komentara).

Plivacki klub Spartak - vanredna sednica

Vanredna sednica i Nemanja Simović pred roditeljima

Reagujući na novonastalu situaciju PK "Spartak" je zakazao današnju vanrednu sednicu kojoj se odazvao i veliki broj roditelja dece koja treniraju plivanje u PK "Spartak", a pozivu se odazvao i član Gradskog veća zadužen za sport, Nemanja Simović.

On je u direktnom obraćanju roditeljima izložio probleme sa kojima se suočava Gradska uprava i situaciju da je postavljanje u funkciju bazena u Dudovoj šumi u toku zimskog perioda zahtevalo određena finansijska sredstva i da je to urađeno i zbog rasterećenja termina u okviru SRC "Prozivka".  Simović je prisutnima u sali izneo i planove da će bazen u Dudovoj šumi sledeću zimu dočekati pokriven sa novim balonom, sa normalnim uslovima za treniranje.

Plivacki klub Spartak - vanredna sednica

Takođe, Simović je istakao da se zbog želje da se svim stranama (korisnicima termina u okviru SRC "Prozivka") udovolji, i on sam, ponekad, nalazi u veoma nezavidnom položaju i da je njegov današnji dolazak na skupštinu PK "Spartak" fokusiran na iznalaženje najboljeg mogućeg rešenja i izlaženje u susret potrebama najmlađih plivača.

Roditelji plivača PK " Spartak" zadovoljni

Roditelji plivača PK "Spartak" su današnju skupštinu napustili zadovoljni jer su u okviru SRC "Prozivka" dobili korišćenje celog bazena u periodu od 2 sata, u terminu od 16:30 do 18:30 časova, a što je neophodno za normalan i nesmetan ciklus rada sa najmlađim plivačima. Ostali termini o kojima smo pisali ostaju nepromenjeni

Plivacki klub Spartak - vanredna sednica

Treba istaći da je dogovor o korišćenju navedenih termina postignut, ali da i dalje postoji proces usaglašavanja i ukoliko se u okviru njega pronađe i još neko bolje rešenje za sve korisnike SRC "Prozivka" isto će biti i zajedničkim dogovorom usvojeno.


Plivački klub "NUN" dobrovoljno napušta Suboticu?

Nemanja Simović je u toku obraćanja roditeljima rekao da se PK "NUN" dobrovoljno povlači sa bazena SRC "Prozivka" zbog pritiska građana Subotice. Roditelji su ovu informaciju pozdravili kratkim aplauzom, ali isto tako u pojedinačnom obraćanju izneli svoj stav da nemaju ništa protiv zdrave konkurencije, PK "NUN" ili nekog drugog kluba. Naročito su i u pozitivnom konktekstu pomenuli saradnju sa Vaterpolo klubom "Spartak", uzevši u obzir činjenicu da mnoga deca plivači PK "Spartak" svoju sportsku karijeru nastavljaju u VK "Spartak.



Plivački klub "Spartak" danas je povodom održane vanredne skupštine izdao saopštenje koje prenosimo u celosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SA VANREDNE SKUPŠTINE PK SPARTAK SUBOTICA

Na Vanrednoj skupštini Plivačkog kluba ‘’Spartak’’ koja je održana dana 18.11.2012. godine i u prisustvu člana Gradskog veća zaduženog za sport g-dina Nemanje Simovića, usaglašeni su termini koje će Plivački klub Spartak koristiti na bazenu Prozivka, jer je Gradska uprava našla način kako da obezbedi potrebna dva sata u popodnevnim terminima koji su neophodni za normalan i nesmetan ciklus rada sa najmlađim plivačima. 

Pored toga, sa roditeljima dece – plivača je dogovoren i način komunikacije na relaciji roditelj – trener i roditelj – uprava kluba i mere koje će biti preduzete u cilju što bolje zdravstvene zaštite dece – plivača. 

Ujedno se i zahvaljujemo Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Modestom Dulićem i članu gradskog veća zaduženim za sport Nemanji Simoviću na razumevanju i rešavanju nastalih problema. Nadamo se i ubuduće pravovremenoj komunikaciji kako bi se ovakvi nepotrebni nesporazumi izbegli.

Subotica, 18.11.2012. godine 
Predsednik UO PK SPARTAK Pavle Kujundžić

Snimak otvorene vanredne Skupštine Plivačkog kluba "Spartak"

Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak" Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak" Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak" Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak" Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak" Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak" Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak" Vanredna skupština Plivačkog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 35
Pregleda: 8398

Povezana zviždaljka

Povezane teme

nemanja simović

bazen prozivka

plivački klub Spartak

bazen dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.