• Pregleda: 7629

Usaglašeni termini za plivače, roditelji zadovoljni, a PK "NUN" napušta Suboticu?

Danas je održana vanredna skupština Plivačkog kluba “Spartak” u velikoj sali Nove opštine, povodom rešavanja problema funkcionisanja Kluba.
Usaglašeni termini za plivače, roditelji zadovoljni, a PK "NUN" napušta Suboticu?

Povod za sazivanje današnje vanredne skupštine PK "Spartak" bila je problematika vezana za usaglašavanje termina na bazenu SRC "Prozivka" i na bazenu u Dudovoj šumi.

Tenziju i negodovanje roditelja čija deca treniraju plivanje u PK "Spartak" izazvao je događaj koji se desio u sredu, 14. novembra, gde je roditeljima i deci koja su došla na trening plivanja od strane obezbeđenja SRC "Prozivka" saopšteno da ne mogu da uđu na bazen. 

Po rečima Nemanje Simovića i čelnih ljudi PK "Spartak", ta situacija nije trebala da se desi i predstavljala je jedan nesporazum u danima u kojima traje proces usaglašavanja termina korišćenja prostora bazena za treninge i plivačkog i vaterpolo kluba "Spartak" i plivačkog kluba "NUN", kao i slobodnih termina za korišćenje bazena za građanstvo.


Pištaljka! "čuda čini" :)

Roditelji koji su sa decom došli na bazen "Prozivka" su burno reagovali na pomenuti događaj i na svoje nezadovoljstvo i javno ukazali postavljajući Pištaljku! na našem sajtu. Navedena Pištaljka! je za veoma kratko vreme postala jedna od najčitanijih i najkomentarisanijih Pištaljki! postavljenih na sajtu (preko 5.000 pregleda i preko 100 komentara).

Plivacki klub Spartak - vanredna sednica

Vanredna sednica i Nemanja Simović pred roditeljima

Reagujući na novonastalu situaciju PK "Spartak" je zakazao današnju vanrednu sednicu kojoj se odazvao i veliki broj roditelja dece koja treniraju plivanje u PK "Spartak", a pozivu se odazvao i član Gradskog veća zadužen za sport, Nemanja Simović.

On je u direktnom obraćanju roditeljima izložio probleme sa kojima se suočava Gradska uprava i situaciju da je postavljanje u funkciju bazena u Dudovoj šumi u toku zimskog perioda zahtevalo određena finansijska sredstva i da je to urađeno i zbog rasterećenja termina u okviru SRC "Prozivka".  Simović je prisutnima u sali izneo i planove da će bazen u Dudovoj šumi sledeću zimu dočekati pokriven sa novim balonom, sa normalnim uslovima za treniranje.

Plivacki klub Spartak - vanredna sednica

Takođe, Simović je istakao da se zbog želje da se svim stranama (korisnicima termina u okviru SRC "Prozivka") udovolji, i on sam, ponekad, nalazi u veoma nezavidnom položaju i da je njegov današnji dolazak na skupštinu PK "Spartak" fokusiran na iznalaženje najboljeg mogućeg rešenja i izlaženje u susret potrebama najmlađih plivača.

Roditelji plivača PK " Spartak" zadovoljni

Roditelji plivača PK "Spartak" su današnju skupštinu napustili zadovoljni jer su u okviru SRC "Prozivka" dobili korišćenje celog bazena u periodu od 2 sata, u terminu od 16:30 do 18:30 časova, a što je neophodno za normalan i nesmetan ciklus rada sa najmlađim plivačima. Ostali termini o kojima smo pisali ostaju nepromenjeni

Plivacki klub Spartak - vanredna sednica

Treba istaći da je dogovor o korišćenju navedenih termina postignut, ali da i dalje postoji proces usaglašavanja i ukoliko se u okviru njega pronađe i još neko bolje rešenje za sve korisnike SRC "Prozivka" isto će biti i zajedničkim dogovorom usvojeno.


Plivački klub "NUN" dobrovoljno napušta Suboticu?

Nemanja Simović je u toku obraćanja roditeljima rekao da se PK "NUN" dobrovoljno povlači sa bazena SRC "Prozivka" zbog pritiska građana Subotice. Roditelji su ovu informaciju pozdravili kratkim aplauzom, ali isto tako u pojedinačnom obraćanju izneli svoj stav da nemaju ništa protiv zdrave konkurencije, PK "NUN" ili nekog drugog kluba. Naročito su i u pozitivnom konktekstu pomenuli saradnju sa Vaterpolo klubom "Spartak", uzevši u obzir činjenicu da mnoga deca plivači PK "Spartak" svoju sportsku karijeru nastavljaju u VK "Spartak.Plivački klub "Spartak" danas je povodom održane vanredne skupštine izdao saopštenje koje prenosimo u celosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST SA VANREDNE SKUPŠTINE PK SPARTAK SUBOTICA

Na Vanrednoj skupštini Plivačkog kluba ‘’Spartak’’ koja je održana dana 18.11.2012. godine i u prisustvu člana Gradskog veća zaduženog za sport g-dina Nemanje Simovića, usaglašeni su termini koje će Plivački klub Spartak koristiti na bazenu Prozivka, jer je Gradska uprava našla način kako da obezbedi potrebna dva sata u popodnevnim terminima koji su neophodni za normalan i nesmetan ciklus rada sa najmlađim plivačima. 

Pored toga, sa roditeljima dece – plivača je dogovoren i način komunikacije na relaciji roditelj – trener i roditelj – uprava kluba i mere koje će biti preduzete u cilju što bolje zdravstvene zaštite dece – plivača. 

Ujedno se i zahvaljujemo Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Modestom Dulićem i članu gradskog veća zaduženim za sport Nemanji Simoviću na razumevanju i rešavanju nastalih problema. Nadamo se i ubuduće pravovremenoj komunikaciji kako bi se ovakvi nepotrebni nesporazumi izbegli.

Subotica, 18.11.2012. godine 
Predsednik UO PK SPARTAK Pavle Kujundžić

Snimak otvorene vanredne Skupštine Plivačkog kluba "Spartak"

povezane teme

35
plivac Odgovori
sada idemo na prozivku ili ne?
Roditelj Odgovori
Još jednom, VELIKO HVALA sajtu na podršci!!!
marko Odgovori
Roditelji NISU ZADOVOLJNI zato sto je sve ostalo isto. Plivaci su pomereni u termin od 16 i 30 i samim tim nemogu da dodju na trening oni kojima deca idu popodne u skolu. Za one koji neznaju do sada je bilo tako da je prvi trening pocinjao od 17 a drugi deo od 18 sto je bilo sasvim dobro i za neke koji idu popodne u skolu. Ali posto je vaterpolo klub uvek u prednosti oni su dobili te termine a plivacima je ostalo to sto im je ostalo. I na zalost mnoga deca vise nece moci redovno da dolaze na treninge ali koga to briga u ovom gradu osim samih roditelja koji su i na ovaj nacin prevareni . A mediji mogu da pakuju kako je sve lepo i sareno ali pravu istinu znaju samo oni koji su tamo svaki dan. Pozdrav za samo neke trenere Spartaka koji izneli pravo stanje situacije
ana Odgovori
deci treba pomoci
Roditelj još jedan Odgovori
E pa gospodine Marko, niste u pravu!
Mi smo tražili ceo bazen 2 sata i dobili smo to. Još sad postoje informacije da ćemo dobiti i poboljšanje termina, a jedna grupa je od 16:30, a druga od 17:30 i ko stigne u koju grupu - plivaće.
Lepo piše u tekstu da su ovo trenutni termini koji će se verovatno još menjati, nabolje za nas!
jelena Odgovori
PK Spartak je dobio ceo bazen dva sata i lepo je receno dace se termini i dalje usaglasavati. Gospodin Simovic je dao rec ispred gradske uprave i to je veliki uspeh.VELIKO HVALA SAJTU NA PODRSCI!!!
JECA Odgovori
Cini mi se da neko tu bas nije najbolje shvatio sustinu problema. PK Spartak su bili oduzeti popodnevni termim na bazenu na Prozivci. Citava prica je zbog toga pokrenuta, a ne zbog nasih pojedinacnih zelja. Dobili smo dva sata u popodnevnim terminima te se sad treninzi mogu nastaviti, a u dogovoru sa trenerima ce se napraviti najbolji moguci raspored po grupama. Postoje i jutarnji termini pa ko god moze da dovede dete tada, ima i tu mogucnost. Ni u jednom klubu u bilo kom sportu se termini ne mogu prilagoditi svakom detetu. Moje starije dete trenira odbojku, termini takodje nisu sjajni, ali zelja, istrajnost i sportski duh cine cuda! Sve pohvale za Pistaljku cije nam je postojanje omogucilo da se cuje za nas problem, ali mislim da je postigla svoj cilj i da smo zaista zadovoljni ishodom. Ako bi se termini pomerili jos malo kasnije svima od nas bi bilo lakse, ali to jos jednom ponavljam, nije bilo na prvom mestu ovog puta. Bice jos dogovora, ali sad mozemo biti mirni jer su nam deca na toplom.
jedan otac Odgovori
Marko ne unosite pometnju,nije istina da roditelji nisu zadovoljni,sta vam znaci pola sata ako vam je rano u 16 i 30 vi dodjite u 17 i 30 imate tu mogucnost...Jako smo zadovoljni samim tim sto smo pokazali i istrajali do kraja zajedno,tako treba i ostati,jer samo tako se mozemo izboriti sa bilo kojim problemom.Hvala svim sugradjanima koji su nas podrzali,NASOJ PISTALJCI,a g Simovicu cemo se zahvaliti kad se izvine za iznesene obmane o nama i nasoj deci,nadali smo se da ce to uciniti ali bice prilike o tom potom.RODITELJI,PLIVACI,TRENERI,UPRAVA-MNOGO SMO JAKI !!!
kojot Odgovori
a sta sa plivacima nun-a? oni nemaju pravo da treniraju?
marko Odgovori
Ne unosim pometnju nego govorim kako jeste do sada smo mi isli na 18 h a sada na 16 i 30 sto uopste nije isto. Razlog zbog kojeg smo pomereni je sumljiv i nije jasan. Vaterpolisti su ti koji su zauzeli nase termine iako plivaca ima mnogo vise ali su oni izgleda blize nekim bitnim ljudima u gradu pa mogu da biraju termine.
rekreativac Odgovori
Lepo je to da ce deca moci da treniraju, ali mi se cini da su ovim terminima gradjani koji koriste bazen apsolutno zanemareni. Poznato je da je najveca guzva na bazenu Prozivka posle 16h. A sada je radno vreme za gradjane skraceno i prakticno mnogo njih nece ni moci da stigne nakon posla. Takodje, nocni termini za gradjane su u redu, ALI ne zaboravimo da su zadnji autobusi oko 22h, a vikendom jos krace. Mislim da bi najracionalnija odluka bila da se svi plivaci i vaterpolisti presele na bazen u Dudovoj, a da bazen Prozivka ostane gradjanima i rekreativcima na koriscenje, ili obratno.
plivac Odgovori
KOJOTU pa NUN nema plivace vec neplivace a i njih ima dvoje troje dnevno,a ako si pismen citaj gore ti sve pise,oni kazu idu a ja mislim samo menjaju kozu ali ih pratimo...
AAA Odgovori
Pa ko je dirao Nun? Vi imate vaš mali bazen i niko vas odatle ne tera. Spartak je svoju ekipu stvarao malo duže pa ako imate toliko vremena trudite se i vi. U jednom od saopštenja je izneto da je Spartak pre desetak godina imao svega šezdesetak članova a vidite gde je sada. Ko voli nek izvoli. Ništa više ne može preko noći. Hvala gospodinu Simoviću sto je našao vremena da nam se obrati i nadamo se da će u buduće naći istog da nas češće obilazi kako na jednom tako i na drugom bazenu. Tako će moći da se i sam uveri kakvi su uslovi treniranja i moći će objektivnije da učestvuje između ostalog i oko pregovora oko raspodele termina. Ako on misli da nam nisu potrebni, ako misli da smo "razmaženi" neka dođe da se uveri da to nije tako. Hvala mu još jednom što je i danas došao i što je omogućio da nam se vrate dva sata!
Ni na jednom sportu ne mogu da se biraju termini kao na plivanju pa kome odgovara dobro došao a kome ne neka nađe sport koji mu odgovara!
kristina Odgovori
Stidi se Nemanja,decu ste izbacili napolje-da li je to vasa demokratija???
vip Odgovori
A da ja pitam sada nesto sve vas tako intelektualne i pametne, kada covek koji radi npr po novom radnom vremenu 15:30h da uspe stici kao obican gradjanin i rekreativac odplivati? Ili jednostavno doci i uzivati u plivanju? Ja ne kazem da ne trebaju deca imati trening i ostalo sto je potrebno kako bih imali uspesne sportiste, ali zar nije moglo najlakse obezbediti deci da imaju od 18h do 20h ili dokle su i imali kao nekad? Ovo je stvarno bzv.

I samo jos ne znam ko je sve dao negativnu ocenu komentaru @rekreativac kad je bio totalno u pravu! Ne znam sta mislite vi kao covek coveku. Vazno je da deca imaju sve a gradjanin ne moze stici ni da kupi kartu! Pa ovo je sramota. Svi obicni rekreativci koji bih zeleli posle posla da idu na plivanje ce morati ici u dudovu, sto mi ni najmanje neodgovara. Jer taj bazen je prljav, nikad ociscen nece biti i smrdi. Ja tamo ne mogu da se kupam, a na prozivku sad ne mogu ni stici da plivam UZAS! Namestite termine za gradjane do 18h! A u dudovu preselite ostale plivace
miki.e Odgovori
sad ispade da deca iz tog NUN/a nemaju prava a ovi iz spartaka imaju ? pogledajte malo bolje ko vam je u upravnom odboru tog PK spartak pa cete malo bolje razmisliti za sta se borite,a u stvari ste maksimalno izmanipulisani ! treba samo malo razmisliti i sve ce vam biti jasno.... uostalom iza citave te price podbunjivanja roditelja i napada na simovica stoji jedan bivsi clan DS-a koji se kleo da ih nece napustiti,svi znate ko je veseli kamiondzija / direktor hotela a sad uspesni ugostitelj :) zato samo malo bolje razmislite sta i za koga radite i ko vas manipulise !
podrska rekreativcima Odgovori
@vip
ja vas u potpunosti podrzavam i vas i sve ostale gradjane, samo bi i vi trebalo da podrzite plivace. Ono sto vi mozda ne znate je da plivaci nisu trazili da im se pomere termini i da im je odgovaralo da od 17 h dele termin sa gradjanima a od 18 da imaju ceo bazen, ali nekom drugom ocito nije. I tako sada kada su pomereni termini sva ogorcenost (sa pravom) gradjana ide ka plivackom klubu kome su novi termini takodje nametnuti i veliki broj roditelja ih je sa negodovanjem primilo (jer takodje rade i nece stici da vode decu na trening). A ono sto jos nije lepo od vas je da ste svesni da je bazen u Dudovoj sumi prljav i da smrdi a tamo biste poslali decu (nemojte zaboraviti danas su to nasa deca ali sutra isto tako moze biti i vase - jer plivanje je jedan od najzdravijih sportova).
?? Odgovori
"...Jer taj bazen je prljav, nikad ociscen nece biti i smrdi. Ja tamo ne mogu da se kupam... "

A plivači i deca od 8 ili 9 godina mogu...?
iznevereni Odgovori
pa evo ovako, u upravnom odboru vaterpolo kluba je Dulic Ivan, i on samo naredjuje simovicu kako da radi, drugo ako su organozovali plivacku skolu za vaterpolo, pa nek traze sebi termin, a ne uzimati ga od PK Spartak ili im se moze pa ajde , a za ove iz PK Spartak, OSIM MARIJE NJOJ SVAKA CAST, cutili ste tamo kao p......, predsednik nije smeo da ponovi ono sto je rekao pred oko 15 roditelja da je bio ucenjen od strane simovica i dulica, I DALJE NE ZNAMO ZASTO SMO MORALI DA PREDAMO TERMIN OD 18,00 SATI PK SPARTAK VATERPOLISTIMA, MOLIM OBJASNITE, A ADMINISTRATORA MOLIM DA OBJAVI KOMENTAR
iznevereni Odgovori
@AAA , Milane Milane, Milane, tebi nikad dosta
sportista Odgovori
U svemu meni samo jedna stvar nije jasna..Naime od svoje 9 godine sam u sportu i nikada me niko nije vodio na trening.Uvek sam isao sam,torbu na ledja,peske...DOk nije osvanuo dan da sam dobio i bicikl,pa mi je bilo mnogo lakse.Ne razumem kakve veze imaju roditelji sa treningom i sta ih to dovodi svakodnevno na tribine?Mozda se oni kao ljudi i sportisti nisu mogli ostvariti pa sada to pokusavaju preko dece?Pustite decu,neka idu na trening,neka idu na takmicenja,neka se osamostale..I onda necete imati problem kada je termin..Jer deca od 10 i vise godina treba da budu samostalna,a ne da im roditelji peru kosu i oblace pantalone...I da ih gledaju sa tribina..Pustite decu neka sama odluce da li ce trenirati ili ne..A ne da im vi namecete ono sto bi vi voleli..I bicemo svi sretniji,bice manja guzva i sport ce pobediti..A ne bolesna ambicija mame ili tate...
jedan otac Odgovori
Miki pucas u prazno u nasoj upravi su oni koje smo mi izabrali i nije bitno da li je bivsi sadasnji ili buduci clan DS ili bilo koje partije ne znam odakle si izvukao zakljucak da smo se pobunili protiv NUNa ili g Simovica jedina istina je da smo za nasu decu trazili 2 sata popodnevnog treniranja koliko im je potrebno za uspesan napredak i za to smo se izborili zajedno roditelji ,treneri ,uprava.Sramno je sto sad na ovaj nacin pokusavate da stvorite nemir, razdor ali vas obavestavam,da smo mi svaki dan godinama zajedno i da se znamo,nismo pali s Marsa,i mozemo Vam poruciti samo da Vam je sve uzalud bilo i bice...
gradjanin Odgovori
VIP,REKREATIVAC
Zasto se obracate na pogresnu adresu,odluku o terminima donosi neko drugi ,koliko ja razumem i oni su imali isti problem koji su resili posle velike halabuke i tu ih podrzavam,pa i ta deca su nasi gradjani i kako vidim ima ih znatno vise svakoga dana nego gradjana nedeljno,i ubedjen sam da oni gradjani koji zele na bazen mogu naci termin za sebe.Molim sugradjane za malo razumevanja,
KUCA NIJE TESNA AKO CELJAD NISU BESNA !!!
urban Odgovori
@miki.e
Na sajtu DS Subotica Gradski odbor
pod red.br9 i dalje stoji DarkoA dipl ekonomista (izgleda da nije bivsi,ili?)
nije valjda da je i u UO PK Spartak....nadam se da gresite!
roditelj Odgovori
Iznervirani mnogo si nervozan tako si trebao da budes hrabar na sastanku i uzmes rec sa govornice da te svi vide i cuju i izneses svoj stav,koji je ocito razlicit od stava vecine,a ne da sada kada je sve zavrseno prozivas,jasno je sve trazili smo 2 sata dobili smo i opet ti nije dobro.Sve mi se cini da nisi roditelj naseg kluba vec nekog drugog koji se oseca ostecenim...
marko Odgovori
Gledajuci ovaj video mozemo zakljuciti da je sustina problema termin Vaterpolo kluba spartak prozivka koji su oni dobili da bi drzali skolu plivanja ! E sad da pojasnimo, mnogi ovde prodaju pamet da nemogu da se biraju termini ni u jednom sportu da nemozemo ( plivacki klub Spartak ) imati ceo bazen samo za sebe i druge mudrosti to je sve ok i slazemo se sa time. Ali ono sto je vrlo bitno i sto je Sekretar za sport odbio da shvati ili prihvati je da je plivacima uzet termin koji su imali i dat vaterpolistima a sa time je pomereno i vreme koje su imali rekreativci. Znaci samo da se vrati kako je bilo da rekreativci mogu da plivaju do 18 h a plivaci od 17 h na pola bazena a od 18 na celom bazenu do 19 i 30 sve bi bilo reseno. Samo bi onda vaterpolisti bili uskraceni njihove skole plivanja sto njima i nekome bitnom neodgovara pa zato sada ispastaju i gradjani i plivaci. Vaterpolisti mogu inace da izaberu neki drugi termin da uzmu pola bazena da uzmu mali bazen ali ne to je tako kako su oni zamislili i gotovo. Ali ono sto je jos strasnije u svemu ovome sto sada nasa deca koja idu popodne u skolu nemogu da treniraju MESEC dana dok idu u skolu popodne ali to nije bilo briga ni Sekretara ni trenere izuzev trenera Marije koja je jedina smela da kaze sustinu problema. Ostali treneri su cutali a oni koji su i pricali bolje da su cutali jer ono sto su tamo izneli da smo dobili dva sata u popodnevnom terminu je nesto sasvim drugo u odnosu na sta su pricali pre.
Zakljucak je da onaj ko rasporedjuje termine treba da vrati onako kako je bilo a da vaterpolistima nadje neki termina za njihovu skolu plivanja i bice sve ok inace cemo nastaviti da pisemo po pistaljkama i drugim medijima. Znaci za malo logike dobijate mir i vi i mi i deca ce moci da treniraju svaki mesec a rekreativci ce moci da plivaju slobodno posle svog radnog vremena.
A onaj bazen prvo ocistite zagrejte i dovedite ga u normalno stanje da moze da se koristi i nemojte da se vadite da smo mi pisali peticije i druge stvari nego proverite spisak pa onda tvrdite nesto.
roditelj Odgovori
Marko ja licno kao roditelj zadovoljna sam ishodom sa dva sata popodne koliko znam tako smo se svi zajedno dogovorili,sto se otimanja tice tu si u pravu termini su nam oteti i dati vaterpolistima ali samo je pola sata razlike sto mislim da nije strasno sobzirom na to da smo bili isterani sbazena popodne,a nasim radom zalaganjem svih roditelja i uprave mozemo izgurati mnogo stvari zajednistvom.Nase probleme,unutar kluba iznesimo oci u oci.a ne ovako skriveno,pa ako si u pravu podrzace te roditelji.
jelena Odgovori
Svaka cast Mariji jer se zalagala za svoju decu to niko ne osporava, međutim cinjenica je da su se sad odjednom neki roditelji "probudili" pa resili da piste i zale se jer bože moj problem je pola sata pre ili posle. Deca vam plivaju sat vremena pa ko ne stigne na prvi stici ce na drugi trening.U klubu ima roditelja dece koja duže treniraju i nama se nisu uvek svi termini svidali pa smo stizali na njih zarad nase dece. Sacekaj te da prode jos neko vreme pa onda komentarisite.
marko Odgovori
Stalno ponavljate da smo trazili dva sata popodne i da smo zadovoljni. Pa pogledajte snimak i videcete koliko su roditelji zadovoljni. A ta dva sata koje spominjete onima koji idu popodne u skolu znace isto kao i da ih nismo dobili. Vi se potpisujete kao roditelj ali ako ste roditelj onda verovatno i vase dete ide u skolu a ako ide mesec dana popodne u skolu onda tog meseca nema treninga ! Pa zar je to toliko nejasno sto pricam ili vi ovde pisete iz nekog drugog razloga ?
roditelj Odgovori
Marko stvarno mi nije jasno o cemu pricas da li si ikada bio na sajtu PK Spartaka izgleda nisi,otvori i videces da ti stoji javno iznesen zahtev za dva sata koji smo svi podrzali znaci ono sto smo trazili dobili smo, a koliko znam sav nasa deca idu u skolu pa kako samo vase ne stize ???Zacas se upitam da li ste vi stvarno roditelj ili samo pokusavate da nas zatrujete pricom kako tu nesto nije u redu ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.