Komentara: 5
Pregleda: 3458
Foto

Uručene diplome za 82 akademca Građevinskog fakulteta

19.05.2023. u 15:51h
Izvor: Subotica.com
Diplome za okončane osnovne i master studije danas je dobilo više od 80 studenata Građevinskog fakulteta u Subotici.
Uručene diplome za 82 akademca Građevinskog fakulteta

Diplomu za završene osnovne studije dobilo je 25 studenata, master inženjer postalo je njih 57. Tim povodom u amfiteatru upriličena je svečana dodela diploma akademcima.

Za 49 godina postojanja, Građevinski fakultet iznedrio je više od 2.300 diplomiranih inženjera, 677 master inženjera, 10 magistara i 21 doktora nauka - istakao je prof. dr Milan Trifković dekan Građevinskog fakultet i dodao da očekuje da od oktobra u amfiteatar sedne gotovo stotinu brucoša - Radili smo intenzivnu kampanju za upis i očekujem da se naredne školske godine približimo tog magičnoj cifri od 100 upisanih studenata.

Uručene diplome za 82 akademca Građevinskog fakulteta

Trifković je poručio da posla za stručnjake iz oblasti geodezije i građevinarstva ima, te da se studenti zapošljavaju ubrzo nakon sticanja diplome.

Kada sam ja završavao 1990. godine ovo je bio izuzetno težak fakultet, od 140 upisanih studenata, svega 7 je završilo prvu godinu. Nas su plašili da nećemo imati posla, jer je bila velika kriza. Danas je situacija potpuno drugačija. Studije su nešto lakše, a posla ima za sve  - kazao je dekan ove visokoškolske ustanove.

Da su inženjeri građevinarstva traženi na tržištu rada potvrđuje i inženjer Igor Nikolić koji je u potazi za poslom bio je svega nedelju dana.

Uručene diplome za 82 akademca Građevinskog fakultetaZa nas uvek ima posla. Diplomirao sam u oktobru, a posao sam počeo da tražim tek kada sam odslušao predavanja na master studijama koje ću uskoro privesti kraju. Za nedelju dana uspeo sam da se zaposlim u jednoj firmi ovde u Subotici - priča Nikolić.

Master akademske studije ove godine završio je Aleksandar Veselinović iz Republike Srpske koji se ubrzo zaposlio u urbanizmu grada u svom rodnom mestu.

- Subotica je grad koji nudi odlične uslove za studiranje. Ima jake fakultete, visoke škole i studentske domove koji su pristupačni svima. Studiranje u ovom gardu mi je najlepši period u životu - jasan je Veselinović.

Master diplomirani inženjer građevine, Marija Đorđević pohvalila je sve profesore i predavače na Građevinskom fakultetu u Subotici.

Ovaj fakultet ima izuzetno jak kadar profesora i predavača. Veoma sam zadovoljna i bilo mi je lepo ovde tokom studija. Ovo mi je drugi fakultet i predlažem svima da budu uporni u svojim željama ciljevima - zaključila je Marija.

Uručene diplome za 82 akademca Građevinskog fakultetaGrađevinski fakultet u Subotici obrazuje studente na dva studijska programa - Građevinarstvo i Geodezija. 

Izvor: Subotica.com
Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta Svečana dodela diploma studentima Građevinskog fakulteta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 3458
Povezane teme

građevinski fakultet

studiranje

milan trifković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.