Komentara: 0
Pregleda: 5529
Foto

Uručene diplome najboljim takmičarima iz srpskog jezika

24.05.2018. u 17:31h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su diplome i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz srpskog jezika.
Uručene diplome najboljim takmičarima iz srpskog jezika

Diplome i pohvalnice su uručene đacima koji su osvojili neko od prva tri mesta na opštinskom i okružnom takmičenju iz srpskog jezika. Da subotički đaci dobro znaju pravila gramatike srpskog jezika najbolje pokazuje podatak da će naš grad na Republičkom takmičenju ove godine predstavljati čak 14 đaka, devet osnovaca i pet srednjoškolaca.

- Ovo je mnogo veći broj nego prethodnih godina. Deca koja krenu na takmičenje u 5. razredu ne odustaju, postaju svake godine sve bolja i bolja i nastavnici vredno rade sa njima. Očekujemo da će se broj đaka, koji se takmiče povećavati iz godine u godinu. Republičko takmičenje se svake godine održava u Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića. Takmičenje počinje u subotu u 10 časova za učenike osnovnih škola, a učenici srednjih škola će se takmičiti u nedelju. Naši predstavnici će sa svojim mentorima biti u Tršiću i nadam se postići zapažene rezultate - rekla je Sanja Babić, potpredsednik Podružnice Društva za srpski jezik „Sava Mrkalj“, koje je organizovalo dodelu diploma.

Među đacima koji će predstavljati Suboticu na Republičkom takmičenju u Tršiću su i Lenka Torbica i Jovan Jovičić, koji se svakodnevno pripremaju za ovo veliko takmičenje, te se nadaju da uspeh neće izostati.

- Na Okružnom takmičenju sam osvojio prvo mesto, nisam baš očekivao, jer se nisam pripremao kao za prošlogodišnje takmičenje. Od Okružnog pa do sada se spremam intezivno. Na Republičkom takmičenju nadam se trećem mestu, ali biću zadovoljan i da ne osvojim ništa jer dovoljan mi je uspeh što sam se plasirao- rekao je Jovan.

- Na Opštinskom takmičenju sam osvojila drugo, a na Okružnom prvo mesto. Za Republičko takmičenje smo se mesec dana pripremali intezivno, od osam časova dnevno imala sam pet časova srpskog jezika. Volela bih da osvojim barem treće mesto - rekla je Lenka.

Pored takmičenja iz srpskog jezikaè i jezičke kulture, za đake se organizuje i Književna olimpijada. Na Književnoj olimpijadi, koja je ove godine održana u Sremskim Karlovcima, Suboticu je predstavljalo nekoliko učenika, a učenik sedmog razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, David Đorđević, osvojio je drugo mesto te je i njemu danas uručena diploma za izuzetan uspeh.

Uručene diplome najboljim takmičarima iz srpskog jezika

Izvor: Subotica.com
Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika Dodela diploma učenicima na takmičenjima iz srpskog jezika
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5529
Povezane teme

velika većnica

centralna svečanost

dodela diploma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.