Komentara: 2
Pregleda: 2010
Foto

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

24.02.2024. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

Andrej Barna, plivač Spartaka poneo je priznanje najboljeg sportiste u apsolutnoj kategoriji u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" za ostvarene rezultate u 2023. godini, dok je medalja za kolektiv uručena Ženskom fudbalskom klubu „Spartak“.

Osamnaesto po redu uručenje plaketa upriličeno je u svečanoj sali Otvorenog univerziteta, a pored tradicionalnih priznanja – "Vermešovih medalja", kojima je nagrađeno troje najboljih sportista i klub, dodeljena su posebno priznanje i priznanje za podvig godine, dok su plasirani od četvrtog do desetog mesta nagrađeni "Vermešovim plaketama".

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"Nakon glasanja tridesetočlanog žirija, sastavljenog od novinara, sportskih radnika i trenera sabrani su glasovi, a objavljeno je na stranicama „Novih Subotičkih novina”, prvo mesto u konkurenciji sportista osvojio je plivač Spartaka Andrej Barna, a medalje su još zaslužili Violeta Slović, kapiten Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“ i rvač Spartaka Ali Arsalan, dok je najbolji kolektiv Ženski fudbalski klub „Spartak".

Prigodnoj svečanosti dodele medalja pored dobitnika priznanja prisustvovali su Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu, Srđan Samardžić kao član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, dr Gordana Vermeš, predsednik Sportskog saveza Subotice Sreten Damnjanović, sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković i mnogi sportski radnici.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"Na početku svečanosti prisutnima se obratio Nikola Stantić, sportski novinar i organizator akcije.

- Osamnaest godina nije mnogo, ali nije ni malo. Svih ovih godina imam podršku familije Vermeš bez koje ne bi ovo ni postojalo. Trudimo se da čujemo neke ideje i da se setimo Lajoša Vermeša i kao sportiste, kao radnika i čoveka sa sjajnim idejama koje su žive, a to su ideje olimpizma. Dobro poznato svima šta znači Olimpijada, a Vermeš je to znao dobrim pre svih. Druga ideja je ta da je sport za sve. Sport nije privilegija, sport je pravo – rekao je Stantić - Verujem da većina onih koji se nalaze ovde imaju i veruju u dobre ideje. Andrej Barna koji je poneo nagradu najboljeg sportiste je imao možda ideju da ode iz Subotice, da pronađe bolje uslove za školovanje i treniranje, ali nikada nije napuštao ideju da bude deo Spartaka. Violeta Slović je poverovala u ideju da Spartak može biti prvak Srbije i uspeli su u tome, ne jednom nego trinaest puta, Laza Marković i Spartak su imali ideju da Subotica bude centar koji se prpoznaje po poštenju i dobrom radu u odbojkaškom klubu gde se daje šansa mladim igračima i trenerima i to se isplaćuje. U svakoj ovoj plaketi je neka ideja i drago mi je što mogu da čuvam mali deo ideja koje je Lajoš Vermeš imao.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

Dodela je počela uručenjem priznanja koje nosi ime po Mihalju Vermešu, unuku Lajoša Vermeša, a kojom se nagrađuju klubovi i pojedinci koji su se posebno istakli u toku godine. Ove godine priznanje je pripalo Muškom odbojkaškom klubu „Spartak“, a prethodna godina ostaće upamćenja po osvojenom trofeju – pobednika Balkanskog kupa. Lazaru Markoviću potpredsedniku kluba plaketu je uručila dr Gordana Vermeš, supruga pokojnog Mihalja Vermeša.
Trideset i sedam sportista je skrenulo pažnju članovima žirija svojim rezultatima, a deset najboljih je nagrađeno.

Kao i prethodnih godina sportisti koji su ostvarili plasman od 4. do 10. mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama. Na četvrtom mestu se našla teniserka Spartaka Lana Virc, na petom dizač tegova Spartaka Tamaš Kajdoči i gimnastičarka Spartaka Nina Šabić, na šestom džudista Spartaka Mateja Borojević i kapiten Košarkaškog kluba „Spartak“ Filip Barna, sedma je član Kik boks kluba „Top fighter“ Milica Despotović, osmi odbojkaš Spartaka Andrija Vulikić, deveti su Bence Bognar i Stefan Kostadinović stonoteniski dubl Spartaka, dok je deseta Kristina Nađ Varga iz Kluba borilačkih veština „Ultimate fighter“

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

Priznanje za podvig godine koje čuva sećanje na Luka Andrašića koji je dva puta osvajao priznanje i po kome nosi ime, dodeljeno je Udruženju „Kilometar za osmeh“. Reč je o Udruženju koje okuplja sportiste, humanitarce i koji kroz maratonske štafetne trke promovišu humanitarni rad i pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Nagradu im je uručio Slobodan Andrašić, Lukin otac.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

- U planu je da nastavimo u istom pravcu, posebno nakon ovog laskavog priznanja koje smo primili. Mislim da će ove godine naši kilometri biti duži, a uspesi još veći – rekao je Zoran Crnković u ime Udruženja nakon primljenog priznanja na šta se nadovezala njegova koleginica Dijana Šarčević - Kada znate šta radite, za koga radite i da imamo viši cilj da nekome pomognemo ništa nije teško. U planu je nova akcija, a kada dođe vreme za to iznećemo detalje šta nas čeka. Ne planiramo da odustajemo, a ova nagrada je nama samo dodatni vetar u leđa jer je dokaz da neko prati i podržava ono što mi radimo za nekoga i nadamo se da ćemo i ove godine pomoći našim kilometrima onima kojima je potrebno.

Najboljem sportskom kolektivu za 2023. godinu u ovoj akciji, Ženskom fudbalskom klubu „Spartak“, medalju je uručila Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, a tom prilikom se obratila i prisutnima na ceremoniji.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

- Trag Lajoša Vermeša je zaista ne merljiv, a u godini kad je Subotica proglašena „Evropskim gradom Sporta“ koji nosi sa ponosom, možemo reći da smo na dobrom putu i da smo dostojni sportskog nasledstva koje nam je ostavio Lajoš Vermeš. Sigurna sma da bi on bio ponosan na nas, naše klubove, sportiste koji vrednop treniraju i u godini kada je Olimijada ispred nas sa ponosom ćemo pratiti nastupe naših takmičara. I ona ideja koja je bila te godine na Paliću i ove godine nastavlja da živi. Čestitam punoletstvo organizaciji, jer nije lako organizovati sve to toliki niz godina, kao i svim dobitnicima na zasluženim nagradama - zaključila je Nataša Aleksić.

Za kolektiv godine izabran je ŽFK „Spartak“, koji je osvojio duplu krunu u 2023. godini i na međunarodnoj sceni napravio korak više plasiravši se u društvo 32 najbolje ekipe Lige šampiona.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"- Po tradiciji, kada se završi takmičarska godina nalazimo se na ovakvim manifestacija kao dobitnici priznanja za rezultate koje smo ostvarili i zbog toga smo veoma ponosni. Ova nagrada ima posebnu težinu jer nosi naziv po čoveku koji je bio veliki sportista, borac za sport u našoj sredini i zbog toga je na nama velika odgovornost prema ovoj nagradi da mi nastavimo nekim njegovim idejama koje su bile i koje težimo da implementiramo u današnjem vremenu – kaže Bojan Arsić, generalni sekretar ŽFK "Spartak" - Prošla godina je bila fantastična, napravili smo dugo isčekivani iskorak u Evropi. Naša subotica se probila na mapi Evropske kuće fudbala i to je za nas velika stvar. Što se tiče domaćeg prvenstva bili smo superiorni. Srećni smo i ponosni što u svom timu imamo Violetu Slović koja je stub i lider svih ovih generacija koje su obeležile istriju kluba zlatnim slovima. Kruna njenog zalaganja u prošloj godini je svakako priznanje za najbolju fudbalerku Srbije po drugi put. U njeno ime prenosim svima pozdrave i zahvaljujem se jer je zbog obaveza u reprezentaciji odsutna.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

Najznačajnija priznanja u ovoj akciji jesu „Vermešove medalje“, a one su ovog puta otišle u ruke Andreja Barne plivača Spartaka, Violete Slović fudbalerke Spartaka, i Ali Arsalana, rvača Spartaka. Dobitnici zbog svojih obaveza nisu mogli da prisustvuju. Srđan Samardžić član gradskog veđa zadužen za oblast privrede uručio je medalje njihovim trenerima. U ime Andreja Barne medalju je primio jedan od trenera iz Plivačkog kluba Spartak Milan Jovanović. Bojan Arsić je primio medalju u ime Vilete Slović, a Stojan Štefanek trener Rvačkog kluba "Spartak" za Ali Arsalana.

Akciju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860”, podržana je od strane Grada Subotica, prijatelja i donatora akcije, a medijski partner su „Nove Subotičke novine”.

Izvor: Subotica.com
Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 4 dana
Komentara: 2
Pregleda: 2010
Povezane teme

medalja Lajoš Vermeš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.