Komentara: 1
Pregleda: 1263
Foto

Uručena priznanja istaknutim sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

07.03.2023. u 16:01h
Izvor: Subotica.com
Uručena priznanja istaknutim sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

U svečanoj sali Otvorenog univerziteta održana je dodela priznanja sportistima u akciji "Medalja Lajoša Vermeša", koja je ove godine upriličena po sedamnaesti put. Za rezultate postignute u 2022. godini, a prema glasovima tridesetočlanog žirija, sastavljenog od novinara, sportskih radnika i trenera sabrani su glasovi, a objavljeni na stranicama „Novih Subotičkih novina”, prvo mesto u konkurenciji sportista osvojio je Sebastijan Nađ rvač „Spartaka“ koji je u Suboticu doneo zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva. Pored svetskog prvaka Nađa, medalje su još  zaslužili i Andrej Barna plivač „Spartak“ i Tijana Filipović najbolji golgeter Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“, dok je medalja za najbolji kolektiv pripala Muškom odbojkaškom klubu „Spartak".

Prigodnoj svečanosti dodele medalja pored dobitnika priznanja prisustvovali su Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice i mnogi sportski radnici .

Uručena priznanja istaknutim sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"Pre uručenja plaketa, prisutnima se obratio Nikola Stantić sportski novinar i idejni tvorac akcije koji se trudi kroz ovu manifestaciju da Vermeševo ime i delo ne bi palo u zaborav.

Dodela je počela uručenjem plakete koja nosi ime po Mihalju Vermešu, unuku Lajoša Vermeša, a nagrađuju se klubovi i pojedinci koji iza sebe imaju značajne jubileje i rezultate. Ove godine priznanje je pripalo Aliju Arsalanu, rvaču „Spartaka“ koji je osvojio svetsko zlato u dresu reprezentacije Srbije, bronzanu medalju na Prvenstvu Evrope održanom u Budimpešti. U dresu Spartaka prvak je Srbije i vicešampion u Prvoj srpkoj ligi. Plaketu je uručila Gordana Vermeš, supruga pokojnog Mihalja Vermeša.

Uručena priznanja istaknutim sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

Kao i prethodnih godina sportisti koji su ostvarili plasman od 4. do 10. mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama, a uručio ih je Nikola Stantić. Lani Virc, teniserska subotičkog „Spartaka“ pripalo je četvrto mesto, petu poziciju zauzela je Nina Šabić gimnastičarka Sokolskog društva "Spartak".  Elena Baić, odbojkašica „Spartaka“ i Tamaš Kajdoči - dizač tegova dele šesto mesto, bokser „Spartaka“, Marko Pižurica zauzeo je sedmo mesto, Andrija Vulikić, odbojkaš „Spartaka“  i Nenad Zakić, član Jedriličarskog kluba „Palić“, dele osmo mesto. Na devetom mestu našla se Jovani Ilić, atletičarki „Spartaka“, a deseto mesto dele Jasmina Nađ iz kluba borilačkih veština, UF „Spartak“ i Luka Bijelović fudbaler „Spartaka“

Najboljem sportskom kolektivu za 2022. godinu u ovoj akciji, Muškom odbojkaškom klubu „Spartak“, medalju je uručila Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Uručena priznanja istaknutim sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"

Priznanja za podvig godine koje čuva sećanje na Luku Andrašića ove godine otišlo je u ruke Tiboru Fazekašu, nekadašnji subotički hokejaš, a sada sudiji koji deli pravdu na evropskim i svetskim takmičenjima, a vrhunac su Paraolimpijske igre u Japanu. Priznanje je predao Lukin otac, Slobodan Andrašić.

Na kraju su uručene medalje najboljim pojedincima, a to su trećeplasirana Tijana Filipović, fudbalerka Spartaka koja je drugu godinu za redom u svoju riznicu priznanja smestila Vermešovu medalju, Andrej Barna plivač Spartaka kome je pripalo drugo mesto i Sebastijanu Nađu najbolji među nagrađenima. Prelazna medalja „Lajoša Vermeša“ u narednih 365 dana krasiće vitrine Sebastijana Nađa.

Uručena priznanja istaknutim sportistima u okviru akcije „Medalja Lajoša Vermeša"Akciju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje "Vermeš 1860" na čelu sa sportskim novinarom i idejnim tvorcem Nikolom Stantićem uz podršku Grada Subotice, resora za sport i omladinu, Sportskog saveza Subotice i Srbije, prijatelja i donatora akcije.

Izvor: Subotica.com
Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša" Svečano uručenje nagrada u akciji "Medalja Lajoša Vermeša"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1263
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.