Komentara: 1
Pregleda: 2505

Uručena priznanja "dr Ferenc Bodrogvari"

23.06.2012. u 16:43h
Izvor: SuMedija
U Velikoj većnici Gradske kuće u petak 22.juna, predsednik Skupštine grada Subotice Slavko Parać je istaknutim kulturnim stvaraocima. i dobitnicima priznanja”Dr Ferenc Bodrogvari” uručio diplomu i plaketu.
Uručena priznanja "dr Ferenc Bodrogvari"

Prestižna priznanja su dobili likovna i filmska umetnica Lea Vidaković, autor na polju instalacija, lutkarskog filma, performansa ,video instalacija (stop motion filmova), tehnika akvarela, hemijske olovke, čipke i tapeta koju je predložio Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i umetnica Maja Rakočević Cvijanov,autor,vajar, savremen i vizuelni umetnik koja je bila predložena od strane Moderne galerije „Likovni susret“.

- Specifična umetnost kojom se Lea bavi prerasla je granice našeg grada i Srbije.Ne postoje uslovi za pravljenje animiranih filmova kod nas. Ona će nastaviti svoju karijeru verovatno negde u dalekom svetu. Sada upravo završava magistraturu na Kraljevskoj akademiji u Belgiji,a takođe planira da doktorira tu jedinstvenu vrstu umetnosti-izjavio je ponosno Tomislav Vidaković, otac Lee Vidaković, koji je u njenom odsustvu preuzeo nagradu i zahvalio se u njeno ime.

- Do sada sam sebe videla kao savremenu multimedijalnu umetnicu. Trenutno sam u fazi podizanja dece,rada u državnoj ustanovi,a u budućnosti sebe vidim kao slobodnu umetnicu. Mislim da sam u nekom smislu hrabra, pokušavam da pronđem odgovarajući medij za poruku kuju želim da pošaljem bez obzira da li će to biti lepo, ružno ili neumesno, neka vrsta hrabrosti da se bude dosledan i ideja iznese do kraja,na pravi način – istakla je Maja Rakočević Cvijanov, dobitnica ovogodišnjeg priznanja. 

Na svečanoj dodeli,mladi talentovani učenici Muzičke škole doprineli su nadahnjujućem opštem utisku, a naši istaknuti Subotički umetnici su još jednom dokazali da moramo da postavimo ciljeve dovoljno visoko da nas inspirišu,a istovremeno dovoljno skromne da nas ohrabre.

Uručena priznanja "dr Ferenc Bodrogvari"

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2505
Povezane teme

ferenc bodrogvari

nagrada dr ferenc bodrogvari

priznanja dr ferenc bodrogvari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.