Komentara: 1
Pregleda: 2549

Upriličen prijem za 48 učenika sa Kosova i Metohije

08.10.2014. u 15:39h
Izvor: RTV
Subotička Osnovna škola "Sonja Marinković" i njeni đaci ovih danas su domaćini deci sa Kosova i Metohije koji sedmu godinu zaredom dolaze u Suboticu, gde osam dana idu redovno na nastavu sa svojim školskim drugarima kod kojih su smešteni.
Upriličen prijem za 48 učenika sa Kosova i Metohije

Ove godine u Subotici boravi 48 učenika od petog do osmog razreda, uglavnom bez jednog ili oba roditelja, iz Kosovskog pomoravlja - Šilova, Gnjilana, Gračanice i okolnih sela.

Osim nastave, mališanima je priređen i bogat vannastavni program koji uključuje obilazak znamenitosti Subotice, ali i posete Somboru i Kikindi. Prema njihovim rečima, lepo su primljeni i odlaze kući puni utisaka.

Učenicima sa Kosova i Metohije i njihovim domaćinima danas je u Velikoj većnici Gradske kuće prijem priredio i član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Milimir Vujadinović.

On je ocenio da ova poseta predstavlja dokazivanje "jedinstva sa našim narodom i decom na Kosovu i Metohiji i da su oni sastavni deo naše države".

"Nadamo se da će jednom doći i 'obrnuto' vreme, kada ćemo i mi povesti našu decu na Kosovo i Metohiju u posetu ovim mališanima. Do tada im stojimo na usluzi i pokazujemo simboliku jedinstva celokupnog korpusa naroda sa njima i sa svim onim sa čime se oni suočavaju na Kosovu i Metohiji", rekao je Vujadinović.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2549

Povezane vesti

Povezane teme

velika većnica

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.