Komentara: 6
Pregleda: 6189

Deca sa Kosova i Metohije u poseti Subotici

04.10.2014. u 04:14h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa humanitarnom organizacijom "Dečja radost" iz Gnjilana, Osnovna škola "Sonja Marinković" iz Subotice i ove godine domaćin je deci iz najugroženijih sredina i deci bez jednog ili oba roditelja sa Kosova i Metohije.
Deca sa Kosova i Metohije u poseti Subotici

Tradicionalna akcija "Deci sa Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" realizuje se sedmu godinu za redom, a učenici i nastavnici OŠ "Sonja Marinković" su i ove godine organizovali bogat kulturno umetnički program namenjen deci sa Kosmeta.

Celokupan projekat je i osmišljen sa ciljem da se deca Kosmeta upoznaju sa svojim vršnjacima iz drugih gradova, razmene iskustva i steknu nova znanja. Kroz nova prijateljstva, deca zadovoljavaju radoznalost, doživljavaju radosti igre, druženja, učešća i stvaranja, oplemenjuju svoju ličnost moralnim i socijalnim vrednostima, bogate svoju duhovnost, otkrivaju svet oko sebe i bogate interesovanja.

Deca Kosova i Metohije kroz nova prijateljstva dobijaju potvrdu da nisu sama prepuštena, da imaju svoje drugare iz drugih gradova sa kojima dele dobro i loše. Takođe, ovo je prilika za mališane sa Kosmeta da se oslobode svakodnevnice koja nije ni malo laka na Kosmetu.

Deca sa Kosova i Metohije u poseti Subotici

U okviru navedene akcije, 45 učenika iz Metohije, centralnog Kosova i Kosovskog Pomoravlja boraviće devet dana u Subotici i tokom svog boravka će pohađati nastavu sa vršnjacima kod kojih će biti smešteni, družiće se sa njima, imaće priliku da upoznaju istorijske znamenitosti našeg grada, ali i okoline – objašnjava Pajica Bašić, direktor škole „Sonja Marinković“ u izjavi za Subotičke novine i dodaje da su, kao i prethodnih godina, roditelji i nastavnici osmislili aktivnosti koje će se realizovati tokom boravka dece u Subotici.

Fotografije možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
"Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama" "Deci Kosmeta s osmehom, zajedno u školskim klupama"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6189

Povezane vesti

Povezane teme

oš sonja marinković

deca sa kosova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.