Komentara: 21
Pregleda: 4970

Ministar Aleksandar Vulin posetio decu sa Kosova

09.10.2014. u 15:10h
Izvor: Subotica.com
Mališane sa Kosova i Metohije, njih 48, koji borave u poseti svojim vršnjacima Subotici, u OŠ „Sonja Marinković“ posetio je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.
Ministar Aleksandar Vulin posetio decu sa Kosova

Kao i prethodnih sedam godine,  akciju „Deci Kosmeta s ljubavlju - zajedno u školskim klupama“ i dolazak mališana iz Vitine, Kosovske Kamenice, Gnjilana, Gračanice i drugih mesta, organizovali su „Dečja radost“ iz Gnjilana i subotiška OŠ „Sonja Marinković“.

- Deca sa Kosmeta u Subotici mogu da nauče ono što ne mogu u Gnjilanu, da je moguće govoriti različitim jezikom, zvati se drugačije, biti potpuno bezbedan, zadovoljan i srećan – istakao je ministar Aleksandar Vulin. - Ono što ja želim,  je da ova deca jednog dana ugoste svoje vršnjake iz Subotice jer će to značiti da je Kosmet miran, da su Srbi na Kosovu i Metohiji bezbedni, da nema nasilja, da je sve kako treba da bude.

Vulin je naglasio da je briga o Kosovu i Metohiji zaduženje svakog ministra u Vladi Srbije a da svi oni koji na ovaj način upoznaju vršnjake s aKosmeta više nikada neće moći ni da pomisle da kažu da Kosovo i Metohija nije deo njihove države.

Ministar Aleksandar Vulin posetio decu sa Kosova

Subotička OŠ „Sonja Marinković“ je među prvima u Srbiji počela sa ovakvim akcijama, a kako kažu njeni nastavnici, trajaće i ubuduće.

- Ovo je već tradicionalna manifestacija u kojoj mi dočekujemo naše goste, mogu slobodno reći i prijatelje, i drago nam je što im možemo pružiti desetak dana mira, slobode, radosti i osećaja da su voljeni – kaže Pajica Bašić , direktor OŠ „Sonja Marinković“.

Mališani su smešteni kod svojih domaćina, đaka OŠ „Sonja Marinković“, sa kojima obilaze Suboticu, Palić, posetili su Sombor a planiraju i odlazak u Kikindu na „Dane ludaje“. Iako im se jako sviđa grad, decu je najviše oduševila sloboda koju imaju, jer u svojim selima odavno ne mogu slobodno da se kreću.

Ministar Aleksandar Vulin posetio decu sa Kosova

- Jako nam je lepo ovde, puno šetamo, kod kuće baš i ne možemo, do šest, sedam sati smo napolju, onda se moramo vratiti kući da nešto ne bi desilo – priča Dragana Matić iz sela Staniša, koja je već drugi put u Subotici.

Njenoj drugarici Mariji Savić iz sela Šilova, pored Gnjilana najviše se dopala škola.

- Mnogo se razlikuje od naše, prvi put sam gledala na mikroskop što odavno želim, ima i fiskulturnu salu koji mi nemamo, jako prostrana i vesela – dodaje Marija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 4970

Povezane vesti

Povezane teme

oš sonja marinković

deca sa kosova

aleksandar vulin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.