Komentara: 0
Pregleda: 4255

Upis učenika u srednje škole na hrvatskom jeziku

07.06.2024. u 15:06h
Izvor: Subotica.com
Nakon završnih ispita „Male mature“, koji će biti od 17. do 19. juna, slede preliminarni i konačni rezultati ispita, ispunjavanje liste želja te, konačno, upis u srednju školu.
Upis učenika u srednje škole na hrvatskom jeziku

Potpuna nastava koja se realizuje na hrvatskom jeziku postoji u Gimnaziji „Svetozar Marković“ (opšti smer), Politehničkoj školi (tehničar multimedija) i Medicinskoj školi (medicinska sestra – vaspitač).

Učenici nakon završene osnovne škole, na bilo kom jeziku, mogu upisati srednju školu na hrvatskom jeziku, a kasnije fakultete u Srbiji, Hrvatskoj i drugim državama. 

Nastavu na hrvatskom jeziku karakteriše pre svega kvalitetna i savremena nastava, zatim letovanja, ekskurzije i izleti, sufinansiranje mesečnih karata i udžbenika, pomoć oko upisa na fakultet,  rad s talentovanim učenicima i prilagođavanje individualnim potrebama. Sve to u prijateljskom, toplom i motivirajućem okruženju.  

O svemu više možete saznati na Fejsbuk i Instagram stranicama Obrazovanje na hrvatskom jeziku u Republici Srbiji i Udruženja „Naša djeca“ koji i ove godine realizuju kampanju pod nazivom „Složite kockice u odgoju vaše djece“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 4255
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

hrvatska nacionalna manjina

obrazovanje na hrvatskom jeziku

obrazovanje na hrvatskom nastavnom jeziku

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.