Komentara: 0
Pregleda: 5039

Upis prava svojine u katastar ne znači i legalizaciju

04.04.2013. u 15:21h
Izvor: Radio Subotica
Zakon o posebnim uslovima za upis prava svojine na bespravno izgrađenim objektima u katastar ne rešava i pitanje legalizacije, tvrde u Gradskoj službi za građevinarstvo i navode da će u katastru, do okončanja legalizacije, i dalje stajati napomena da je objekat nelegalan i bez upotrebne dozvole.
Upis prava svojine u katastar ne znači i legalizaciju

U prometu nekretninama, koji će biti omogućen, ne zna se da li će banke vlasnicima ovakvih objekata odobravati kredite kao i da li će komunalna infrastruktura koju su uveli i dalje imati privremenu dozvolu, ili će dobiti trajnu.

Postupak legalizacije, po ovom Zakonu, prelazi u Republički geodetski zavod, kome će Služba u roku od 90 dana dostaviti sve prijave, a podnosioci će do kraja 2014. godine biti dužni da dopune nedostajuću dokumentaciju, odnosno sačine geodetski snimak ukoliko nedostaje.

Svi koji nisu do sada podneli zahtev za legalizaciju, imaju rok od godinu dana od stupanja Zakona na snagu, odnosno do polovine marta naredne godine, da to učine kod Gradskog katastra.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 5039

Povezana vest

Povezane teme

legalizacija

katastar nepokretnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.