Komentara: 2
Pregleda: 2656

Upis dece u prvi razred od 1. aprila

23.03.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Upis dece u prvi razred osnovne škole biće organizovan od 1. aprila do 31. maja, saopštio je Sekretarijat za društvene delatnosti.
Upis dece u prvi razred od 1. aprila

U školskoj 2021/2022. godini, u prvi razred mogu da se upišu deca koja će do 1. septembra imati najmanje šest i po godina, odnosno najviše sedam i po godina, a mogu da se upišu i deca koja će do početka školske godine napuniti šest godina, ali nakon provere spremnosti za polazak u školu, koju sprovodi psiholog primenom preporučenih standarda i postupaka.

Sva potrebna dokumenta za upis pribaviće škole po službenoj dužnosti, a iz nadležnog Sekretarijata napominju da je za upis deteta u prvi razred osnovne škole odgovoran roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno organ starateljstva.

Roditelji / drugi zakonski zastupnici koji su građani Republike Srbije mogu elektronskim putem da zakažu na Portalu eUprava termin za upis i testiranje deteta u osnovnu školu pokretanjem usluge eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u OŠ.

Ukoliko imate dodatna pitanja i nedoumice u vezi sa zakazivanjem termina, obratite se kontakt centru na 011/73-505-57. Telefonska podrška dostupna je od 22. marta 2021. godine i tokom trajanja upisa u osnovne škole svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2656

Povezana vest

Povezane teme

upis u školu

upis u prvi razred

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.