Komentara: 4
Pregleda: 2373

Počeo upis u prvi razred osnovne škole

01.04.2021. u 15:20h
Izvor: TV Subotica
U osnovnim školama danas je počeo upis đaka prvaka. U klupe će od septembra sesti deca rođena 2014. godine i 2015. do marta, a mogu se upisati i ona deca koja će do početka školske godine napuniti šest godina, nakon provere spremnosti za polazak u školu.
Počeo upis u prvi razred osnovne škole

Kao i prošle godine, roditelji svoje mališane upisuju elektronskim putem, preko portala "eUprava". Kako dodaje Dejan Anđelović, direktor OŠ „Kizur Ištvan“, svi oni koji iz nekog razloga nemaju mogućnosti za elektronski upis, mogu doći lično u školu.

- Svi roditelji koji upisuju decu u prvi razred osnovne škole preko "eUprave", tamo imaju tačna uputsva na koji način se to radi. Unose osnovne podatke deteta i dete će automatski biti upisano - kaže Anđelović.

Počeo upis u prvi razred osnovne školeNakon upisa, sledi pozivanje budućih učenika na testiranje, koje će se zbog epidemiološke situacije održati u manjim grupama.

- Testiranjem se proverava spremnost učenika za prvi razred i roditelji o tome ne treba da brinu. To nije neko posebno testiranje, već da bi se vidilo na koji način će formirati odeljenja i nadam se da ćemo i ove godine uspeti da upišemo tri odeljenja na srpskom i jedno na mađarskom nastavnom jeziku - dodaje direktor OŠ „Kizur Ištvan“. -  Što se tiče dosadašnjeg toka upisa, zadovoljni smo i budući da je danas počeo upis, uveliko radimo na tome i zakazuju se termini. Ovom prilikom pozivam sve roditelje koji su zainteresovani da upišu svoju decu u našu školu, jer ćemo imati dosta novina.

Upis će trajati do kraja maja, a kako Anđelović podseća, osnovno obrazovanje je obavezno, te će za svu decu biti mesta u školama.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2373

Povezana vest

Povezane teme

upis u školu

upis u prvi razred

upis prvaka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.