Komentara: 1
Pregleda: 3558

Uobičajena novogodišnja noć na Hitnom prijemu

04.01.2022. u 14:34h
Izvor: Subotica.com
Po 10 saobraćajnih nezgoda i tuča, te dve ozbiljne povrede oka i šake usled korišćenja pirotehničkih sredstava, bilans su novogodišnje noći na Hitnom prijemu subotičke bolnice, iz koje kažu da su ove brojke uobičajene za doček i da se ne razlikuju mnogo u odnosu na prethodne godine.
Uobičajena novogodišnja noć na Hitnom prijemu

Kao i svake godine, Urgentno odeljenje Opšte bolnice Subotica je tokom proteklih praznika imalo mnogo posla, te je pruženo ukupno 174 zdravstvenih usluga koje su bile uobičajene za ovo doba godine.

- Od toga je bilo 10 saobraćajki, koje su se najviše dešavale u toku 31. decembra i 1. januara. Imali smo i 10 tuča, a na svu sreću, sve tuče su završene tako da su pacijenti otišli kući sa lakšim povredama - kaže dr Branka Milisavljević, pomoćnica direktora subotičke bolnice.

Uobičajena novogodišnja noć na Hitnom prijemuZa doček Nove godine, čini se da su Subotičani u većoj meri nego što je to uobičajeno upotrebljavali pirotehnička sredstva kako bi uveličali ulazak u 2022. godinu. Međutim, u novogodišnjoj noći je na Hitnom prijemu zbrinuto dvoje naših sugrađana, od kojih jedno dete, zbog težih povreda usled korišćenja petardi i vatrometa.

- Nažalost, imali smo jednu povredu oka sa vatrometom i taj pacijent je čak poslat u Novi Sad radi zbrinjavanja. Imali smo i jednu povredu od petarde, u pitanju je povreda šake, kao i u većini slučajeva, tako da je čak moralo doći i do amputacije jednog prsta. Stoga, apelujem da se to više ne radi, baš zbog toga što su obično u pitanju deca, kao i ovog puta - naglašava dr Milisavljević.

Uobičajena novogodišnja noć na Hitnom prijemuIz subotičke bolnice se nadaju da će nadolazeći praznici, proslava Božića i Nove godine po julijanskom kalendaru, proteći mirnije, te da će biti manje zbrinutih pacijenata na Hitnom prijemu.

- Mi se nadamo, ali nažalost, brojke uvek pokazuju da grešimo i da pacijenata bude. Ipak, nadam se da će svest proraditi i da barem ono što ne mora da bude povreda, neće se dešavati, kao što su petarde, vatrometi ili tome slično - poručuje dr Milisavljević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3558

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

hitan prijem

bolnica subotica

branka milisavljević

novogodišnja noć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.