Komentara: 29
Pregleda: 7237

Unija žena SNS-a: Da živimo zdravo

27.09.2015. u 11:51h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Unija žena SNS-a: Da živimo zdravo

Povodom Svetskog dana srca, koji se obeležava 29. Septembra, aktivistkinje Unije žena SNS-a u Subotici u subotu održale su na nekoliko lokacija u gradu akcije u kojima su delile informativno - edukativni materijal o simptomima infarkta, sa ciljem podizanja svesti o značaju prevencije infarkta miokarda čime bi se smanjila smrtnost od te bolesti, koja je uzročnik smrtnih ishoda koji odnose milione života svake godine, navodi se u saopštenju ove stranke.

Unija žena SNS-a: Da živimo zdravo

Cilj obeležavanja Svetskog dana srca, naglašavaju iz Unije žena, jeste da se poveća nivo svesti stanovništva o tome da se oboljevanje i umiranje od kardiovaskularnih bolesti može sprečiti uvođenjem zdravog stila života i na taj način produžiti život radno aktivnog stanovništva.

Aktivistkinje SNS-a i članice Unije žena posebno apeluju na lokalnu zajednicu da preduzme sve aktivnosti kako bi lokalne zajednce postale zdrave zajednice, i da je neophodno edukovati sugrađane o načinu na koji treba reagovati ako se on desi, kao i šta raditi nakon preležanog infarkta i tako iskoristiti drugu pruženu šansu.

Unija žena SNS-a: Da živimo zdravo

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 7237
Povezane teme

srpska napredna stranka

svetski dan srca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.