Komentara: 1
Pregleda: 2132

Unapređenje radarskih centara za efikasniju protivgradnu odbranu

02.06.2021. u 14:52h
Izvor: Subotica.com  / Vlada AP Vojvodine
U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan ugovor o nabavci opreme za automatizovanje protivgradnih stanica sa pratećim radovima i uslugama na području radarskih centara „Bajša“ (kod Bačke Topole) i „Samoš“ (Južnobanatski okrug), čija je vrednost gotovo 1,4 milijarde dinara.
Unapređenje radarskih centara za efikasniju protivgradnu odbranu

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo najavio je da će se za nedelju dana završiti automatizacija 118 lansirnih stanica Radarskog centra „Fruška gora“ i zaključio da će na celoj teritoriji Vojvodine biti smanjen rizik od posledica grada i štete na poljoprivrednim usevima.

- Novim ugovorom počinjemo proces izgradnje novih radarskih centara "Samoš" i "Bajša", i njihovim završetkom, a rok je trideset meseci, zaokružićemo u potpunosti automatizovani sistem zaštite od grada na teritoriji naše pokrajine. Na ovaj način dobićemo efikasniji sistem i isključićemo mogućnost neblagovremene reakcije ljudskog faktora - istakao je Božić.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, Jugoslav Nikolić, istakao je da se uvođenjem automatizovanih lansirnih stanica za odbranu od grada u Republici Srbiji eliminiše faktor strelaca i dobija efikasniji sistem, što predstavlja još jedan vid podrške države poljoprivrednicima.

- Zahvaljujući današnjem ugovoru nastavlja se ovaj proces i biće automatizovana još 141 lansirna stanica na području Radarskog centra "Bajša" i 130 lansirnih stanica na području Radarskog centra "Samoš" - zaključio je Nikolić.

Izvor: Subotica.com / Vlada AP Vojvodine
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2132

Povezana vest

Povezane teme

protivgradna odbrana

protivgradna zaštita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.