Komentara: 9
Pregleda: 4114
Foto

Unapređenje kvaliteta snabdevanja vodom kroz međunarodnu saradnju

09.12.2016. u 15:51h > 17:06
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće održana je konferencija, koju su zajednički organizovali JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Gradski vodovod Budimpešta, sa ciljem poboljšanja kvaliteta snabdevanja vodom, kao i odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.
Unapređenje kvaliteta snabdevanja vodom kroz međunarodnu saradnju

Konferencija je deo projekta, koji dva vodovodna preduzeća  realizuju  u okviru Programa Ujedinjenih nacija za ljudska naselja, a preko Globalne alijanse partnerstva operatera voda. Iako se, prema rečima v.d. direktora  JKP „Vodovod i kanalizacija“,  Đerđa Šugara, kapacitet i finansijski uslovi poslovanja dva preduzeća bitno razlikuju,  tehnička saradnja donosi obostranu korist.

- Budimpeštanski Vodovod je već nekoliko puta bio u Subotici sa tehničkom ekipom, pokazali su njihov metod rada, koji se tiče otkrivanja gubitaka na mreži, način poslovanja i organizacije. Dva vodovoda su istog karaktera, jedino su dimenzije budimpeštanskog Vodovoda mnogo veće, oni su 10-12 puta veći od nas, naravno njihovi uslovi i finansijska sredstva su mnogo bolji nego kod nas.  Ali, ne radi se uvek o finansijskom aspektu, nego i o metodici rada. Kroz ove obuke, učimo i razmenjujemo iskustva, jer i naša iskustva pokazujemo njima. Pokazujemo im kako neke stvari rešavamo ukoliko nemamo tako skupe uređaje kao oni i velika finansijska sredstva - kaže  Šugar.

Realizacija projekta započeta je 1. aprila, a programom je previđena tehnička saradnja u trajanju od 14 meseci. Ipak,  predstavnici vodovoda iz Mađaraske kažu da očekuju nastavak saradnje i nakon okončanja projekta.

- U pitanju je jedna veoma široka saradnja,  od rada na terenu, mapiranja cevovoda, traženja curenja, nalaženja ilegalnih priključaka, pa do sistematizacije papirologije, ili kako reagujemo pri iznenadnim i obilnim kišama. Pomažemo jedni drugima, a kao što mi pomažemo Subotici, tako će nam dobro doći i pomoć iz Subotice, u vezi s menadžmentom i obukom radnika. Na osnovu ove polugodišnje saradnje mislim da smo izgradili dobru i kolegijalnu saradnju- kaže Čaba Harangi, generalni direktor Gradskog vodovoda iz Budimpešte.

Izvor: Subotica.com
Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda Zajednička konferencija subotičkog i budimpeštanskog vodovoda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4114
Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

đerđ šugar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.