• Pregleda: 4890

Umesto Zorke privredno-tehnološki parkovi

U narednih desetak dana treba da se završe pregovori oko kupovine zemljišta na kom se nekad nalazila fabrika „Zorka“ izjavio je gradonačelnik Jene Maglai, gostujući u emisiji City televizije „U sred srede“.
Umesto Zorke privredno-tehnološki parkovi

Prema gradonačelnikovim rečima, vrednost parcele je 67 miliona dinara, ali će grad proći veoma povoljno, s obzirom na to da postoje poreska potraživanja Grada koja će se rešiti „prebijanjem“, te će Grad ovo zemljište pribaviti gotovo u pola cene.

Kao da se juče završio rat – tako bi se mogao opisati potpuno uništen i opustošen prostor na kom se nekad nalazila čuvena fabrika „Zorka“. Kao što je bila trn u oku Subotičanima dok je radila jer je smatrana najvećim zagađivačem, tako je većini i sada mrska njena ruina koja godinama svedoči o neplanskom i nasumičnom rušenju. Uskoro bi to moglo da se promeni i da se konačno ovaj atraktivan plac privede nameni, te da se na ovom mestu izgradi privredno-tehnološki park za mala i srednja preduzeća.

Problem zagađenosti zemljišta nekadašnje „Zorke“ koja je tokom 106 godina rada proizvodila veštačko đubrivo, kao i herbicide i pesticide, lokalna samouprava planira da reši iz sredstva Evropske unije, odnosno kroz IPA projekat sa mađarskim Kečkemetom, objašnjava gradonačelnik.

Fabrika „Zorka“ je prodata na tenderu februara 2010. godine a kupac je bila „Viktorija grupa“ da bi ubrzo većinu zemljišta prepustila drugoplasiranom na prodaji, firmi „Zorkakopu“, sa kojom je Grad u pregovorima o kupovini 30 hektara.

Izvor: RTV City

povezane teme

12
iveriklada Odgovori
Zona u Malom Bajmoku, Druga kasarna, Prva kasarna, i sada Zorka. Druga i Prva kasarna prazne, a investira se u kupovinu Zorke, u vreme koje je za sve, osim za bacanje para, jer će se troškovi morati preliti na građane. Dakle, čini mi se da je ovo retko besmislena kupovina od strane Grada. Na žalost, liči mi na neki "dil", jer ne vidim ekonomsko opravdanje.
Always Ultra Odgovori
A u Centru za socijalni rad neki sluzbenici aplikantima za "pomoc" od 7000din mesecno otvoreno vele da "grad nema para" pa je i ta "pomoc" neizvesna.

Treba grad da otvori logor za nas primaoce na mestu nekadasnje Zorke i tu nas drzi po svojem nahodjenju i u skladu sa ociglednom "besparicom" koja se meri desetinama miliona evra !!
punisher Odgovori
i ta Victoria grupa je jedan od najvecih zla koja se zadesila nasu drzavu. Gde god se sklapaju sumnjivi poslovi, oni su tu. I samo kupuju i odmah prodaju
Sojic Odgovori
Ovaj Maglai sve kupuje,zaduzice nas za narednih 200 godina!Skidajte ga s vlasti dok ne bude kasno!
kazimir Odgovori
Always Ultra, par desetina miliona dinara je par stotina hiljada, a ne miliona evra, a pogotovo ne desetina miliona evra. To je, na kraju krajeva, za 30ha, odnosno 300.000 m2 gradjevinskog zemljista povoljna cena za Grad. A za socijalnu pomoc od 7.000 din. se javite ministru Vulinu
Pajo Odgovori
E pa gradonacelnik kupuje pa ce prodavati neki posle njega za male pare partiskim drugovima i kumovima i plakati kako je predhodnik lose pazario i da nije bilo izlaza moralo se prodati jer je blo skupo odrzavati! Ma nekima neodgovara kada grad prodaje a nekima kada kupuje! Ima li neko informaciju gde mogu saznati koliko poslovnog prostora zemlje stanova ima grad!
Always Ultra Odgovori
kazimir

Ja vam kazem da tamosnji pojedini sluzbenici vele da grad nema para za isplatu pojedinicima jednokratne "pomoci" od 4000din !!!

E sad vi meni objasnite - kako grad ima "tricavih" par stotina hiljada evra na svakom koraku da spiska !?
Petar Odgovori
Sve vuče poteze Vučinić iz senke
laslo Odgovori
Jos nije KRAJ!!! Bitce jos tu sto nismo culi!!!
luka Odgovori
hahaha, sto ne objavite strukturu vlasnistva tog zemljista pa ce svima biti mnogo jasnije. Poznati suboticki preduzetnik i vlasnik picerije, bivsi ministar i njegov kum itd itd. Sigurno je u pitanju posten posao. Ovi novi nastavili praksu onih starih. sve su to isti lopovi.
Max Odgovori
Petar

ne samo Vucinic ovde su i novi i stari i Dulic preko kuma pre svih
mile1 Odgovori
#Панишер#

Фирма супруге "визионара" Ђинђића. Очегледно је имао визију - богаћења.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.