Komentara: 12
Pregleda: 6260

Umesto Zorke privredno-tehnološki parkovi

06.11.2015. u 14:59h
Izvor: RTV City
U narednih desetak dana treba da se završe pregovori oko kupovine zemljišta na kom se nekad nalazila fabrika „Zorka“ izjavio je gradonačelnik Jene Maglai, gostujući u emisiji City televizije „U sred srede“.
Umesto Zorke privredno-tehnološki parkovi

Prema gradonačelnikovim rečima, vrednost parcele je 67 miliona dinara, ali će grad proći veoma povoljno, s obzirom na to da postoje poreska potraživanja Grada koja će se rešiti „prebijanjem“, te će Grad ovo zemljište pribaviti gotovo u pola cene.

Umesto Zorke privredno-tehnološki parkovi

Kao da se juče završio rat – tako bi se mogao opisati potpuno uništen i opustošen prostor na kom se nekad nalazila čuvena fabrika „Zorka“. Kao što je bila trn u oku Subotičanima dok je radila jer je smatrana najvećim zagađivačem, tako je većini i sada mrska njena ruina koja godinama svedoči o neplanskom i nasumičnom rušenju. Uskoro bi to moglo da se promeni i da se konačno ovaj atraktivan plac privede nameni, te da se na ovom mestu izgradi privredno-tehnološki park za mala i srednja preduzeća.

Problem zagađenosti zemljišta nekadašnje „Zorke“ koja je tokom 106 godina rada proizvodila veštačko đubrivo, kao i herbicide i pesticide, lokalna samouprava planira da reši iz sredstva Evropske unije, odnosno kroz IPA projekat sa mađarskim Kečkemetom, objašnjava gradonačelnik.

Umesto Zorke privredno-tehnološki parkovi

Fabrika „Zorka“ je prodata na tenderu februara 2010. godine a kupac je bila „Viktorija grupa“ da bi ubrzo većinu zemljišta prepustila drugoplasiranom na prodaji, firmi „Zorkakopu“, sa kojom je Grad u pregovorima o kupovini 30 hektara.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 6260

Povezane vesti

Povezane teme

Privredno tehnološki park Subotica

mz zorka

zorka

fabrika zorka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.