Komentara: 14
Pregleda: 10090

Grad kupuje "Zorku" - niče nova privredna zona

24.11.2015. u 15:46h
Izvor: RTV Yueco
Subotička lokalna samouprava, prema odluci Gradskog veća, otkupiće zemljište nekadašnje hemijske industrije “Zorka” gde planira formiranje poslovne zone namenjenje razvoju malog i srednjeg preduzetništva i privrede. Lokalna samouprava će za ovu lokaciju ove godine platiti dva, a sledeće 19 miliona dinara. Sanacija zagađenog zemljišta planira se iz evropskih fondova.
Grad kupuje "Zorku" - niče nova privredna zona

Ovo zemljište površine preko 22 hektara grad će kupiti od preduzeća “Zorka kop” po ceni od oko 51 milion dinara, s tim da će od te sume “Zorka kop” namiriti skoro 30 miliona dinara na ime poreza i naknada. To znači da će grad za zemljište platiti oko 22 miliona dinara.  Planira se da ovde nikne tehnološki park za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, gde će privatnim preduzetnicima zemljište biti ponuđeno pod identičnim uslovima pod kojima će ga grad i kupiti.

Razvoj ove nove zone biće definisan i kroz buduću Strategiju razvoja sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u Subotici.

Grad kupuje "Zorku" - niče nova privredna zona

S obzirom da se radi o zemljištu na kojem je oko 100 godina radila hemijska industrija “Zorka”, lokalna samouprava planira da se sa mađarskim Kečkemetom konkuriše kod evropskih fondova za sanaciju ovog zemljišta u Subotici i nekadašnje ruske kasarne u Kečkemetu, čije je zemljište takođe zagađeno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 10090

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

fabrika zorka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.